TOP

2023.11.06. 17:35

Megújul a szalkszentmártoni Petőfi Sándor Emlékkiállítás

Pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz „Helyi térségi turizmusfejlesztés című felhívására Szalkszentmárton Község Önkormányzata. A projektre 59,88 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a település. 

Gulyás Sándor

59,88 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a település

Fotó: Gulyás Sándor

A támogatás segítségével részlegesen korszerűsítésre kerül a műemléki védelem alatt álló épület, mely az ország egyik legautentikusabb Petőfi-emlékháza. A beruházás eredményeként a főépület és az udvaron álló kocsiszín tetőfelújítása, csapadékvíz-elvezetés és vízszigetelés problémáinak megoldása, részleges vakolás, festés, farestaurálási munkák; fűtési- és villamos hálózat korszerűsítése valósul meg. A rekonstrukció eredményeként vonzóbbá válik majd a létesítmény, javul a közintézményi infrastruktúra, mely hozzájárul az intézményt használók körülményeinek javításához és az interaktív élményszerzéshez. A munkálatok várhatóan a jövő év áprilisára befejeződnek – olvasható a sajtóközleményben. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában