Együttérzés

2023.11.17. 20:30

Lilába öltöztették a kalocsai víztornyot a koraszülöttek világnapján – galériával

Kalocsán november 17-én a hagyományteremtés szándékával első alkalommal emlékeztek meg a koraszülöttek világnapjáról, hogy ezzel is felhívják a figyelmet az egészségügyi ellátórendszer koraszülöttekért tett erőfeszítéseire, a koraszülöttek és családjuk küzdelmeire.

Zsiga Ferenc

A víztorony megvilágításának élménye miatt a koraesti órákban ért véget az esemény

Fotó: Zsiga Ferenc

Az esemény alkalmából lila színben világították meg az érsekkertben lévő víztornyot, a közeli Platán Rendezvényközpontban pedig Kalocsa város önkormányzata és a kalocsai területi védőnők gyermekprogramokkal várták az egykori koraszülötteket és szüleiket.

A Kalocsán első alkalommal megrendezett, a koraszülöttek világnapjához csatlakozó programon a megjelenteket dr. Filvig Géza polgármester és Kisné Szirtes Andrea területi védőnő köszöntötte, és egy kitűzőt, lila lufit adtak át a szerencsére makkegészséges kicsiknek.

A területi védőnő beszédében aláhúzta: az orvostudomány fejlődésének köszönhetően egyre több koraszülött élhet teljes életet, ehhez viszont nagyon nagy szükség van a pedagógiai szakszolgálat korai fejlesztési tevékenységére.

Dr. Filvig Géza örömét fejezte ki, hogy ezen a napon a szervezők Kalocsán is a koraszülöttek és családjuk speciális helyzetét helyezték középpontba, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Védőnői Szolgálata és a pedagógiai szakszolgálat munkatársai e rendezvénnyel is felhívták a figyelmet arra, milyen nehézségeket jelent a koraszülés a szülők és a szélesebb családjuk számára.

– A kisfiam születésnapján mi is mindig visszaemlékezünk arra, mit is éltünk át ebben a helyzetben, illetve hogy azoktól, akik ezen a szakterületen dolgoznak mennyi empátiát, segítséget kaptunk, amelyért azt hiszem, nem tudunk elég hálásak lenni – fogalmazott dr. Filvig Géza úgyis, mint az egyik érintett szülő.

Az anyukákat, apukákat és a velük érkezett kicsiket a rendezvényközpontban gyerekprogramokkal, kézműves foglalkozással, csillámtetoválással és egy kis szeretet vendégfogadással várták a szervezők. A bensőséges hangulatú esemény a víztorony megvilágításának élménye miatt a koraesti órákban ért véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában