Program

2023.11.16. 18:40

Királylánynak, királyfinak születtek: koraszülött világnapi ünnepséget tartanak Kecskeméten

A koraszülöttek világnapját ünnepeljük 2011 óta november 17-én, köszöntve azokat az egészségügyi dolgozókat, akik éjt nappallá téve mentik és gyógyítják a kicsiket. Ennek apropóján november 18-án, szombaton 10 órától családi napot tartanak Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban.

Orosz Fanni Flóra

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány szervezésében megvalósuló ünnepségen köszöntőt mond Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, dr. Gondos Miklós, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház vezetője, és dr. Horváth Zsolt orvosigazgató is.

A megnyitó után a kicsik nagy kedvence, Kalap Jakab tart majd 11 órától táncra hívó koncertet. Miután bemelegedtek, Böde-Harkai Csimota tánca következik, végül pedig a Ciróka Bábszínáz "Kukucs" című előadását  láthatják a megjelentek. Természetesen a gyermekprogramok elengedhetetlen állomásai is mind elérhetők lesznek napközben: ugrálóvár, kézműveskedés, arcfestés, tánc és torta.

A rendezvényen kijelölt adománypontnál lesz lehetőség segíteni a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítványát. Várnak szeretettel minden érdeklődőt a Messzi István Sportcsarnokba.

500 grammal is van esély az életben maradásra

Magyarországon a csecsemők körülbelül 9 százaléka koraszülöttként jön a világra, ami azt jelenti, hogy a terhesség 36. hete előtt születik meg. Kevesen tudják, hogy ma már az 500 grammal született csecsemőknek is van esélyük az életben maradásra, amennyiben megkapják az állapotuknak megfelelő speciális intenzív ellátást – olvasható a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány honlapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában