Tájékoztatás

2023.11.29. 18:21

Emelkednek a bácsalmási piaci helypénzek

Január elsejétől átlagosan 15 százalékkal emelkednek a piaci és vásártéri díjtételek a bácsalmási képviselő-testület kedd délutáni döntése alapján.

Juhász Jenő

Pavilonok a bácsalmási piac keleti oldalán

Fotó: Juhász Jenő

A legutolsó módosítás 2019 novemberében volt, és négy éven keresztül változatlan helypénz mellett árulhattak a piaci kofák és a vásártéri (Bácsalmáson inkább a búcsúi) mutatványosok. Az emelések elkerülése nagymértékben volt köszönhető a koronavírus-járvány nemzetgazdaságot érintő hatásainak enyhítése érdekében hozott 2020-as kormányrendeletnek.

Az új rendelet alapján az alábbi tarifákat kell majd a piaci árusoknak fizetniük a 2024-es évben. A piaci árusítóhelyért 175, a piaci asztalért pedig 800 forintot kell fizetni négyzetméterenként. Utánfutós gépjárműről történő árusításért darabonként 650 forintot, az ezen felüli területért pedig négyzetméterenként 175 forintot kérnek a díjbeszedők. A fedett piaci asztal 1600 forintba fog kerülni darabonként, a pavilonokért 1400 forintot kér majd az önkormányzat alkalmanként. Az épületben történő árusítás 1500 forintjába kerül a vállalkozónak egy-egy piaci napon. A járművek piacon történő parkolásáért darabonként 400, míg az utánfutóval való parkolásért 600 forintot kell fizetni.

Kissé nagyobb mértékben emelkedett a vásártéri díjtétel, melynek alapján négyzetméterenként 200 forintot kér az üzemeltető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában