Hírös Agóra

2023.11.21. 17:02

Elismerték a vármegye KicsiNagykövetét és KicsiAttaséit – galériával

A Magyarság KicsiNagykövete vármegyei döntőseit, az egy KicsiNagykövetet és a három KicsiAttasét ismerték el a szervezők a Hírös Agórában megrendezett díjkiosztó gálán kedd délután.

Horváth Péter

Elismerést vehettek át

Fotó: Horváth Péter

A kihívás célja segíteni a diákok önfejlesztését, kreativitását, tehetségük kibontakoztatását, hogy sikerélményre és elismerésre tegyenek szert, motiváltabbak legyenek a tanulásban, és büszkék legyenek magukra és származásukra – mondta el a kihívás ötletgazdája, Strack Mária. 

A műveltségi, kreatív és kincskereső feladatokkal színesített kihívás remek lehetőség arra, hogy a 10-12 éves, 4-6. osztályos diákok megméretessék tudásukat, miközben jól szórakoznak és minőségi időt töltenek el családjukkal.

A kreatív feladatok megoldása mellett a résztvevők felfedezték, jobban megismerhették lakóhelyüket és Bács-Kiskunt. Minden évben az adott vármegyében legjobban teljesítő 30 diák jut tovább a vármegyei döntőbe. A résztvevők először saját megyéjükben versenyeznek, majd minden vármegye négy legjobbja az országos döntőbe jutva indul a magyarság KicsiNagykövete címért, valamint a magyarság agrár, kultúr és sport attaséja címekért.

A vármegyei döntők online és offline rendezvényein egyéni és csapat feladatokkal is találkozhattak a gyerekek, melyek során felmérték több készségüket is. Minden vármegyében kiválasztották a vármegye KicsiNagykövetét valamint sport, agrár, és kultúr KicsiAttaséját.

A legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó diák nyeri el a Magyarság KicsiNagykövete, továbbá a 2., 3. és 4. helyezettek pedig a Magyarság KicsiAttaséja címet.

A kihívás fővédnöke dr. Zombor Gábor, aki méltatta a fiatalok teljesítményét, és kiemelte, hogy az elmúlt évek alatt országossá terebélyesedett vetélkedőt a határon túlra is szeretnék kiterjeszteni. Elmondta, hogy az esemény célja a helyi értékek felfedezése mellett az esélyegyenlőség biztosítása is. Hangsúlyozta, hogy a fiatalok ugyan vidéki, gyakran kistelepülések lakói, akikről azt hihetnénk, hogy hátrányban vannak a nagyvárosokban élő ifjakkal szemben, ám az eredmények azt mutatják, hogy a vidéki gyermekek is rendkívül okosak és felkészültek, és egyáltalán nincs kevesebb lehetőségük a nagyvárosokban élőknél.

Prof. dr. Sztachó-Pekáry István alpolgármester köszöntője után Zombor Gábor és Strack Mária átadta az okleveleket a résztvevőknek, a KicsiNagykövetnek és a három KicsiAttasénak. KicsiNagykövet lett Csengő Bence Csávolyról, agrár attasé a kecskeméti komáromi Klaudia, kultúr attasé Szűcs Rita Bugacról, és sport attasé Krajcsi Sebestyén Kecskemétről.

Oklevelet kapott Ács Kristóf, Országh Arina, Kovács Bence, Kovács Botond Nándor, Bánóczki Bálint, Bordás Benett, Földvári Nóra, Csókás Emese, Mizere Dániel, Pap Imre Noel, Gyurcsányi Eszter, Suko Loránt Zsolt. Különdíjban részesült Kardos Leila,
Vései Vanessza, Kővágó Tamara, Kiss Kolos, Provics Hanna, Fritz Luca, Nemes Nóra
és Tóth Zsigmond.

A KicsiNagykövet képviseli Bács-Kiskunt az országos fordulóban.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában