Kecskemét

2023.11.22. 14:56

Egyre több felvételiző érdeklődik a Neumann János Egyetem iránt – galériával

Minden eddiginél több továbbtanulni vágyó fiatal érdeklődött a Neumann János Egyetem szerdai nyílt napja iránt, ahol a végleges választásukban segítették őket az intézmény dolgozói. A leendő továbbtanulók zsúfolásig megtöltötték a CAMPUS auláját és karzatát, ahol nemcsak az egyes szakok, de az egyetem partnercégeinek standjai is jelen voltak, így első kézből nyerhettek információt az érdeklődők az egyre bővülő, gyakorlatorientált duális képzési és sportlehetőségekről is.

Horváth Péter

Megtelt a CAMPUS terme

Fotó: Horváth Péter

Dr. Fülöp Tamás rektor elmondta, hogy az egyetem mindhárom kara képviseltette magát, külön rendezvényeken mutatkoztak be. Hangsúlyozta, hogy a nap üzenete az, hogy miért jó neumannosnak lenni: a gyakorlatorientált oktatás keretében megszerzett diploma különösen értékes a munkaerőpiacon, ezért a végzettek rendkívül gyorsan, magas jövedelmi viszonyok között helyezkedhetnek el.

A nyílt nap tájékoztatóján Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere kiemelte, hogy a negyedik ipari forradalom közepette kezdhetik meg tanulmányaikat a fiatalok, akik ennek eredményeit szaktudásuk révén átfordíthatják a mindennapokba. 

A polgármester azt is hangsúlyozta, hogy továbbra is ösztöndíjprogrammal támogatják a Neumann egyetem hallgatóit: csak a Kecskemét városa által biztosított ösztöndíjat 200 hallgató veheti igénybe.

 Az egyetem fenntartó alapítványa pedig további ösztöndíjat nyújt az egyetemistáknak. Dr. Nagy Zoltán kuratóriumi tag elmondta, hogy az ösztöndíjra állami finanszírozott és önköltséges hallgatók is pályázhatnak. Akik jól teljesítenek, a három különböző ösztöndíjból akár a tandíj 50 százalékát is megspórolhatják. Ezt követően a dékánok mutatták be az egyetemi karokat. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában