Összefoglaló

2023.11.06. 20:45

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. november 6.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Négy autó szenvedett ráfutásos balesetet az 5-ös főúton, Kecskemétnél

Fotó: Donka Ferenc

Segíteni az embereken! Közel ötven éve ez motiválja dr. Kurthné dr. Szekeres Irént, aki kimagasló szakmai munkája elismeréseként nemrég életműdíjat kapott. A kiskunfélegyházi gyógyszerésszel elismerése kapcsán beszélgettünk.

Hét éve indította útjára a „Magyarország étele elnevezésű, élőmunkás melegkonyhai szakácsversenyt Asztalos István, kunszentmiklósi séf, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesület elnöke, az Oldalas magazin főszerkesztője. A kezdeményezés sikerét bizonyítja, hogy a szakácsverseny idén bekerült a Bács-Kiskun vármegyei értékek közé.

A hartai származású milliárdosnak, Jákob Zolinak talán az eddigi egyik legnehezebb döntését kellett meghoznia a TV2 sikerműsorában, A Nagy Ő-ben.

Budapesti online csalóra csaptak le a Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai október 25-én. Az alig 19 éves H. Kálmán a gyanú szerint több tucat embert károsított meg néhány hónap alatt. A fiatal legalább öt banknál nyitott számlát a saját nevére és ismerősei nevére, majd az egyik népszerű internetes oldalon bútorokat, háztartási gépeket hirdetett meg eladásra úgy, hogy azok nem is voltak a tulajdonában.

Egy személyt a mentők szállítottak kórházba, amikor négy autó ütközött Kecskemét határában, az 5-ös főúton, a Mercedes gyár mellett.

Több mint tíz éve rendeznek már cyclo-cross versenyt Kecskeméten. Ezúttal is a Szabadidőközpont adott neki helyet. Az időjárás azonban nem fogadta a kegyeibe az indulókat. Az eső miatt viszont látványosabb volt a verseny.

A pompázatos jelenséget szabad szemmel is lehetett látni vasárnap este. Többen is ragyogó fotókon örökítették meg. Rózsaszín, lila és kék színű árnyalatokban táncolt a sarki fény.

Kerékpáros gázolás történt hétfő délután Kecskeméten.

A Hunyadivárosi Közösségi Házban a gyerekek is kikapcsolódhatnak, például a zene segítségével. Minden pénteken várja az érdeklődőket az Összhang Műhely.

Az Országos Jótékonysági Vadászat Bács-Kiskun vármegyei projektnyitóját tartották hétfő délután a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházban. A hagyományosan karácsony után megrendezendő jótékonysági esemény bevételével a szervezők a kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályát támogatják.

Napsütéssel indult a november 6-ai hét, de a szép idő mellett a színes programok is okot adnak a kimozdulásra Bács-Kiskunban.

A legaktívabb középiskola díjat és mellé 100 ezer forintot nyert a Kiskunfélegyházi Constantinum Intézmény a Homokhátsági Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Kizöldítő programja keretében meghirdetett versenyen. A szemléletformáló programmal a társuláshoz tartozó 82 település óvodáit, általános és középiskoláit szólították meg. A kezdeményezés célja a gyermekek környezetbarát szemléletének fejlesztése, a hulladékmegelőzés és a szelektív gyűjtés ösztönzése, a települések tisztaságának javítása volt – hangzott el a Constantinumban tartott hétfői díjátadó ünnepségen.

Ragyogó napsütésben, 12. alkalommal tartotta meg a barcogás utáni trófeaszemlét a KEFAG Zrt. Dél-Kiskunsági Erdészete Tompán, a Sáskalaposi Parkerdő sportpályáján hétfő délelőtt, ahol mintegy félszáz dámtrófeát állítottak ki. A Kelebiai Vadászterület (36), a Mélykúti Vadaskert (6), a Balotaszállási Rákóczi Vadásztársaság (5), a Kisszállási Földtulajdonosok Vadászati Közössége (2), a Zsanai Vadásztársaság (3) trófeáin keresztül mutatták be a térség vadgazdálkodását.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában