Verseny

2023.11.06. 17:07

A legaktívabb iskola díját nyerte el a félegyházi Constantinum – galériával

A legaktívabb középiskola díjat és mellé 100 ezer forintot nyert a Kiskunfélegyházi Constantinum Intézmény a Homokhátsági Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Kizöldítő programja keretében meghirdetett versenyen. A szemléletformáló programmal a társuláshoz tartozó 82 település óvodáit, általános és középiskoláit szólították meg. A kezdeményezés célja a gyermekek környezetbarát szemléletének fejlesztése, a hulladékmegelőzés és a szelektív gyűjtés ösztönzése, a települések tisztaságának javítása volt – hangzott el a Constantinumban tartott hétfői díjátadó ünnepségen.

Vajda Piroska

Az összegzés szerint a Constantinum gimnazistái voltak a legaktívabbak a versenyen

Fotó: Vajda Piroska

Bedő Tamás, a társulás elnöke elmondta, két évtizede zajlik egy nagyszabású hulladékgazdálkodási rendszer bevezetése és működtetése a fent említett 82 településen. Ennek az átfogó programnak a része a lakosság szemléletformálása is. Mivel a tapasztalatok azt mutatják, hogy a fiatalok sokkal fogékonyabbak a környezetvédelemmel kapcsolatos programok iránt, őket célozták meg a Kizöldítő programmal abban bízva, hogy a projekt keretében elsajátított tudnivalókat hazaviszik, a szüleikkel is megosztják és, hogy felnőttként maguk is alkalmazzák. 

A tavasszal indult környezetvédelmi projekt három ütemben valósult meg. Külön program szólt az óvodáknak, az általános iskoláknak és a középiskoláknak. Így a korosztályoknak megfelelő versenyfeladatokat dolgoztak ki a szakemberek, hogy minél hatékonyabb legyen a szemléletformálás. A kvízkérdések mellé a pedagógusok olyan háttéranyagot kaptak, melyek segítségével a diákokkal közösen tudták feldolgozni a témákat.

A teljes programban 22 középiskola, 49 általános iskola és 24 óvoda vett részt. Összességében 14 816 gyermek kapcsolódott be aktívan a kvízjátékba. A legaktívabb iskolának szóló díjat az az intézmény nyerhette el, amely az iskola létszámához képest legnagyobb arányban küldte vissza a kitöltött feladatlapokat. Az összegzés szerint a Constantinum gimnazistái voltak a legaktívabbak. 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában