Összefoglaló

2023.11.29. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. november 29.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Megújult Kecskemét és Ballószög ivóvízhálózatának egy része

Fotó: Horváth Péter

Nyakunkon a tél, de már most csikorog a fagy, ezért érdemes figyelni arra, hogy miként tartsuk házi kedvenceinket a hideg napokon. A háziállatok több figyelmet igényelnek télen, de néhány jó tanács megszívlelésével könnyedén átvészelik a kint tartott kutyák és cicák a hideget – mondta Szabó Attila, az Argos Állatvédelmi Egyesület vezetője.

Fának csapódott egy gépkocsi Kecskeméten. 

A tűzszünet ötödik napjára összesen 81 túszt engedtek szabadon.

Világbajnoki dicséret: híres színész áradozik Szoboszlairól.

Jótékonysági bulit tart Téli Party címmel szombaton a szalkszentmártoni Iron Horses MC, azaz Motorcycle Club, magyarul motoros klub. A rendezvény bevételét az újabb műtét előtt álló, mozgásában korlátozott, fülöpházi kislány, Horváth Kincső javára ajánlották fel a szervezők.

A Kecskeméti Járási Ügyészség többrendbeli csalás és lopás miatt emelt vádat egy különös visszaeső férfival szemben, aki dohánybolt és benzinkút italpolcainak fosztogatása mellett a házhoz rendelt ételt és alkoholt többször is „elfelejtette” kifizetni.

A hartai származású milliárdosnak, Jákob Zolinak talán az eddigi egyik legnehezebb döntését kellett meghoznia a TV2 sikerműsora, A Nagy Ő után.

Kecskeméten, szerdán avatták fel a belül teljesen megújult Műemlék Patikát. A múzeum szakemberei a több mint százéves patikabútorok és vitrinek állagmegóvását, tisztítását is elvégezték.

Hatékonyabb működést, és legalább 10 százalékos hálózati vízveszteség-csökkenést eredményez Kecskemét és Ballószög közös hálózatrekonstrukciós projektje, melynek szerdán tartották zárórendezvényét a Bácsvíz Zrt. Izsáki úti székhelyén.

A vízügyi ágazat csúcsvezetői vettek részt a IV. Országos Települési Csapadékvíz-Gazdálkodási Előadóülés és Pódiumbeszélgetés elnevezésű rendezvényen, amelyet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Víztudományi Karon tartottak szerdán.

A szerdai késes támadásban hárman megsebesültek a közép-lengyelországi Kadzidlóban működő középiskolában, a 18 éves támadó öngyilkosságot kísérelt meg – közölte Robert Chodkowski dandártábornok, a községhez közeli Ostroleka tűzoltó-parancsnokságának szóvivője a PAP hírügynökséggel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában