Összefoglaló

2023.11.26. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. november 26.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Fotónk a jánoshalmi háztűznél készült

Fotó: Pozsgai Ákos

Kiskunfélegyháza csendes utcájában lévő ingatlan elsőre az igényes, gyönyörű hidegburkolatokkal keltette fel a figyelmünket. Persze nem mindenki szereti ezt a megoldást, legalábbis nem minden helyiségben. Ön mit gondol, változtatna ezen a minden pontján felújított házon?

Jánoshalmán, a Sas utcában keletkezett tűz, ahol teljes terjedelmében égett egy megközelítőleg kétszáz négyzetméteres lakóház. A kiskunhalasi hivatásos és a jánoshalmi önkormányzati tűzoltók öt vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a tüzet.

Mindenkinek van a kamrájában egy aranyérmes lekvár – tartja a kunbaracsi Lőrincz Edit, aki az idei évben bazsalikomos szamócalekvárjával első lett a VII. Aranyhomok Térségi Lekvárversenyen.

Sikeres 2023-as esztendőt tudhat maga mögött a Kerekegyházi SE labdarúgó klub, hiszen felnőtt és utánpótlás szinten, a lányoknak és a fiúknak is versenyeztetési lehetőséget biztosítva, igen eredményesen tevékenykedett az egyesület. Kunsági Antallal, a Kerekegyháza elnök-helyettesével, egyben mindenesével beszélgettünk.

Dermesztő hidegben, ám jó hangulatban avatták fel az Aranycsapat emlékművét Csólyospáloson. A kopjafás alkotás avatóján jelen volt Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője, Bozsik Péter korábbi szövetségi kapitány, a 101-szeres válogatott labdarúgó Bozsik József fia és a kopjafákat adományozó Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád. Természetesen ott volt az emlékművet megálmodó Balázs Antal, erdélyi fafaragó, aki együtt emlékezett sokakkal a magyar fociválogatott 70 évvel ezelőtti sikerére, amikor Londonban 6-3-ra legyőzték az angolokat.

Immáron 4. alkalommal rendezte meg a Smaragd SM Egyesület és a Kecskeméti Jóléti Egyesület a hagyományos, közösségkovácsoló kolbásztöltő versenyét.

Két jelentős beruházás ünnepélyes átadását tartották vasárnap Bugacon. A Boróka Óvoda egy új tornaszobával bővült és megújult a községháza is.

Beporzó barát fasorral gazdagították városukat a Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület és a Zöld-híd Halasi Környezetvédők Egyesület és a Halas és Környéke Méhészeti Egyesület tagjai, akik összesen nyolcvan darab fát ültettek el szombat délelőtt.

A Kecskeméti SZC Gáspár András Technikum idén is megrendezte a fodrásznak tanuló diákok között az intézmény hagyományos fodrászversenyét, a Gáspár Pomádét.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában