Glória Rendezvényház

2023.11.26. 15:03

Kolbásztöltéssel kovácsolták össze a közösséget Kecskeméten – galériával

Immáron 4. alkalommal rendezte meg a Smaragd SM Egyesület és a Kecskeméti Jóléti Egyesület a hagyományos, közösségkovácsoló kolbásztöltő versenyét.

Orosz Fanni Flóra

A rendezvény fő célja az érzékenyítés, a közösség kovácsolás és a szórakozás volt

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Kolbásztöltő versenyt szervezett a Smaragd SM Egyesület és a Kecskeméti Jóléti Egyesület november 25-én a kecskeméti Glória Rendezvényházban. A rendezvény fő célja az érzékenyítés, a közösség kovácsolás és a szórakozás volt. A rendezvényen főszerepet játszott a sokszínűség, ezért a nyolc induló csapat is más-más közegből származó tagokból állt. Versenyeztek polgárőrök, de a sclerosis multiplex betegségben szenvedők is bebizonyították, hogy hajtja őket a versenyszellem. A nem mindennapi csapatversenyre érkeztek Gyulából, Hatvanból, Kishunhalasról és Kecskemétről is. 

A részletekről az esemény két fő szervezőjét: Kalló Juliannát, az SM egyesület elnökét és Nyikora Péternét, a BMSME Egyesület elnökét kérdeztük. Mindkét szervező hangsúlyozta, hogy legfőbb céljuk az előítéletek leküzdése, ugyanakkor azt érzik, teljesen megszűntetni nem lehet. 

– Nagyon érdekes, hogy amikor megszületnek a kisgyerekek, addig mindenki magyarnak születik...aztán bekerül az első közösségbe és akkor már előjönnek az előítéletek. 

– osztotta meg gondolatait Kalló Julianna 

– Azt tűztük ki célul, hogy az értelmi sérült, és a fogyatékossággal élő embereket integráljuk az épek világába. 

– mondta Nyikora Péterné, a BMSME Egyesület elnöke 

Ugyanakkor hozzátette, hogy nem csak elvárják, hogy befogadják őket az egyezségesek közé, hanem tesznek is azért, hogy kiérdemeljék az egyenrangú bánásmódót.  

Minden csapat három kilogramm hússal dolgozott, a versenyzők pedig saját ízlésüknek megfelelően ízesítették a kolbászokat. A győztes csapatok különböző finomságokkal gazdagodhattak, és természetesen a közös nyeremény egy finom, saját kezűleg készített ebéd volt. Bár versenyre érkeztek a csapatok, a legnagyobb nyeremény számukra mégis a csapatban dolgozás és a pozitív visszacsatolás volt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában