EU4Dual Rektori Konferencia

2023.11.07. 17:59

A kecskeméti egyetem is motorja az európai intézmények összefogásának

A kecskeméti Neumann János Egyetemen tartották az EU4Dual Rektori Konferencia éves ülését november 6-7. között. A rendezvény zárásaként a Neumann János Egyetem CAMPUS épületének előkertjében a rektorok elültetettek egy fenyőfát, mely a kilenc egyetem szövetségét, egységét és jövőjét szimbolizálja majd a jövőben.

Lizik-Varga Katalin

A Neumann János Egyetem CAMPUS épületének előkertjében a rektorok elültetettek egy fenyőfát

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Az EU4Dual konzorcium 9 európai egyetem szövetsége, akik létrehozzák a világ első és legnagyobb integrált duális egyetemét − egy több campuson működő, több tudományágat átfogó intézményt − amely elkötelezett a tudományos élet, az ipar és a régiók közötti szoros integráció mellett. Közös szakértelmüket arra kívánják felhasználni, hogy segítsék az ipar és a társadalom globális kihívásainak megoldását. A duális oktatás segítségével Európát zöldebbé és gazdaságilag sikeresebbé szeretnék tenni. 

− Az elmúlt két napban itt olyan fontos döntések születtek, hogy a projektet milyen módon, milyen formában fogjuk a következő időszakban tovább lendíteni – tájékoztatott dr. habil. Fülöp Tamás Ferenc, a Neumann János Egyetem rektora. 

Nagyon bízom abban, hogy ezek a kézzel fogható eredmények az egyetem fejlődőse szempontjából és a hallgatóink lehetőségei szempontjából is új távlatokat nyitnak majd – tette hozzá a rektor. Mint mondta, ez egy négyéves program, amelynek eredményeként szeretnék majd létrehozni Európa legversenyképesebb duális felsőoktatási intézményét, amely képes lesz közös mesterképzések kialakítására a duális képzés területén. 

Többek között Spanyolország, Málta, Finnország, Németország, Ausztria és Horvátország is érintett ebben a felsőoktatási együttműködésben, melyet 2022-ben indítottak el.  − Közös képzéseket fogunk meghirdetni ezekkel a felsőoktatási intézményekkel, és közösen fogunk majd diplomát kiadni ezekben a képzési szintekben – hangsúlyozta a Neumann János Egyetem rektora. 

Az európai egyetemi szövetségben való részvétel lehetőséget ad arra, hogy a kecskeméti intézmény tovább emelje a duális képzésének szintjét nemzetközi szinten is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában