Beruházás

2023.11.02. 12:50

A belvárosi záportározónál alakítottak ki egy új szabadidőparkot Kiskunmajsán – galériával, videóval

Lezárult az a projekt, melynek során 200 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást fordíthattak a csapadékvíz-elvezetés és a vízvisszatartás fejlesztésére a városban. A projekt részeként több helyszínen, Kiskunmajsa város környezeti állapotának javítása, az ár-, belvíz- és helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése érdekében történtek beavatkozások – írta közleményében a város önkormányzata.

Tapodi Kálmán

200 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósult meg a fejlesztés Kiskunmajsán

Fotó: Tapodi Kálmán

A munkálatok során sor került a korábban létrehozott záportározó tó mélyítésére a befogadó kapacitás bővítése érdekében. Megtörtént a Félegyházi és a Petőfi utcák egyes részein a meglévő csapadékvíz elvezető rendszerek rekonstrukciója, illetve új szakaszok is kiépültek. A Szélmalom sor esetében egy teljesen új vízelvezető rendszert létesítettek. A záportározónál ötven darab fát is telepítettek.

A záportározó és környéke sokakat csábít kikapcsolódásra. Az önkormányzat támogatásával elkészült a tó körüli zúzott köves sétány, amely mentén találhatók azok a padok, amelyek Majsa újratelepítésének 280. évfordulójára készültek és helyi alkotók művei díszítenek. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság szakmai közreműködésével információs táblák is kikerültek a vizes élőhelyekről. A tó közelében kaptak helyet a testvérvárosi kopjafák és a kutyások örömére, elkészült a település első kutyafuttatója is. A pumpapálya a fiatalok körében vált népszerűvé és már két csúszdát is telepítettek a szánkózódombhoz, melynek egyik oldalán gyurgyalagok és parti fecskék számára alakítottak ki költésre alkalmas felületet. A tervek szerint egy játszóteret is létesítenek a záportározónál.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában