Beruházás

2023.10.17. 21:14

Újabb mentéstechnikai eszközökkel gyarapodott a Bácsalmási Mentő Alapítvány

Kettő sikeres pályázatnak és az adó 1 százalékos felajánlásának köszönhetően számos eszközt vásároltak a közelmúltban, melynek átadására kedden délelőtt került sor a bácsalmási mentőállomáson.

Juhász Jenő

Átadták az az új mentéstechnikai eszközöket

Fotó: Juhász Jenő

Az adó 1 százalékos felajánlásából 3 darab vérnyomásmérőt, 3 darab fonendoszkópot és 3 darab felnőtt és ugyanannyi gyermek pulzoximétert tudtak vásárolni. Ezen eszközök az Országos Mentőszolgálat 2 mentőautójában kerülnek elhelyezésre, s e mellett még egy-egy tartalék is marad. A kettő automata vérnyomásmérőt pedig a különböző rendezvényeken használnak majd.

Fotó: Juhász Jenő

A „Defibrillátorral Bácsalmásért” című pályázat keretében a K&H bank automatánál egy nyilvános hozzáférésű készülék került kihelyezésre. A valamivel több mint egymillió forintos támogatásnak köszönhetően egy oktató defibrillátor is beszerzésre került. A különböző szituációk beállítását tableten végzik a szakemberek, mely szintén a rendelkezésükre áll.

Fotó: Juhász Jenő

A LEADER pályázaton nyert összeget némi kiegészítéssel együtt a Skill Centrum keretében megvalósuló újraélesztési oktatásokra és bemutató eszközök vásárlására fordítják. A féltucatnyi baba mellett újabb defibrillátorokat is vásároltak.

Fotó: Juhász Jenő

Dr. Kőhidi Csaba háziorvos tájékoztatójában elmondta, hogy köszönettel tartoznak a helyi vállalkozóknak és a támogató személyeknek. A személyi jövedelemadó felajánlások mellett Baranek Ferenc és Rábl János például az egyik pályázat előfinanszírozásába, míg a Bácsalmási Német Egyesület a másik pályázatot támogatta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában