Tájékoztatás

2023.10.04. 16:17

Színpompás növényekkel és megváltozott nyitvatartással várja a látogatókat a Kecskeméti Arborétum

Hamarosan ezer színben pompáznak a levelek, és a Kecskeméti Arborétumban egy őszi csodavilág várja minden nap a természet szerelmeseit.

Orosz Fanni Flóra

Képünkön a Kecskeméti Arborétum kilátója

Fotó: Bús Csaba / Illusztráció

Októberben reggel 8 órától este 19 óráig látogatható a Kecskeméti Arborétum – olvasható a Kecskeméti arborétum honlapján.  

Novemberben a korai sötétedésre és a hűvösebb időre való tekintettel még korábban zárja majd kapuit az intézmény, a telet megelőző hónapban csak délután 16:00-ig látogatható a növénygyűjtemény. 

Az arborétumba ősszel látogatók rengeteg különleges és színpompás növénnyel találkozhatnak, mint például a fekete dióval (Juglans nigra), ami a közönséges dió észak-amerikai rokona, bár több tulajdonságában eltér európai társától. Kérge sötétbarna, szinte fekete, összetett levelei 30-50 centiméter hosszúak. A fekete dió őszi lombszíne káprázatos aranysárga, ami nagyon szép kontrasztot alkot sötét, csokoládébarna színű törzsével. Termésének burkából sötétbarna festék készíthető. A szétvált diótermés szíves formájú – hívja fel a figyelmet a különleges jelenségre az arborétum csapata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában