Fűtés

2023.10.31. 16:59

Petőfiszállás összefogott és együtt darabolták a tűzifát az intézmények fűtéséhez – galériával

– Ismét példaértékű kezdeményezés indult a településen, ahol a helyi lakosság lakosság összefogásával vágtuk össze az intézmények téli fűtéséhez a tűzifát. A hétvégén több mint ezer mázsa hasított fát vágtunk össze három nap alatt – tájékoztatta hírportálunkat Szász János polgármester.

Tapodi Kálmán

Fotó: Kapott fotó

 Mint megtudtuk a tüzelőt a polgármesteri hivatal épülete, a gazdasági épület, a szociális intézmény, az idősek klubja, az orvosi rendelő és védőnői helyiség, valamint a faluház fűtésére használják fel, a gázkiváltás érdekében. 

– A KLIK által fenntartott általános iskolát is ellátjuk tűzifával, hiszen gyermekeink fűtött osztályaihoz minden évben hozzájárulunk. Önkormányzatunk a szociális tűzifa program keretében gondoskodik a rászorultakon is, mely közel százhúsz főt érint. Településünk mindig önfenntartásra törekedett, ennek keretében erdőgazdálkodó közel 30 hektáron, ahol a 5 évestől a 25 éves telepítésű erdővel rendelkezünk. Köszönetet mondunk településünk képviselőinek, intézményeinek, a szülőknek, nagyszülőknek, a finom ebédért a konyhának és kiemelten a Csicsergő Óvoda minden dolgozójának. Hiszem, hogy mi együtt mindent megvalósítunk! – fogalmazott Szász János.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában