Tájékoztatás

2023.10.20. 18:19

November 1-től Bács-Kiskunban is egységes alapellátási ügyelet lesz

November 1-től Bács-Kiskun vármegyében is az új, egységes rendszerben biztosítják az ügyeleti alapellátást a betegek számára. 

Lizik-Varga Katalin

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Az egységes ügyeleti telefonszám felnőttek és gyermekek esetében is 2023. november 1-től a 1830. A szám hívásával szakszerű tanácsot kaphatunk, szükség esetén a tartózkodási helyünkre ügyeleti autót, vagy életveszély esetén azonnali mentőt küldenek − olvasható az Országos Mentőszolgálat honlapján. 

Mint írják, orvosi ellátásra bemehetünk Baja, Bácsalmás, Jánoshalma, Kalocsa, Kecskemét, Kiskőrös, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Kunszentmiklós és Tiszakécske települések ügyeleti telephelyeire hétköznap 16:00–22:00 óráig, hétvégén és ünnepnapon 8:00–14:00 óráig. Arra kérnek mindenkit, hogy az alapellátást lehetőleg a háziorvosunk rendelési idejében vegyük igénybe. Ügyeleti időben jelentkező súlyos panasz, tünet esetén a központi 1830-as telefonszámot kell hívni. 

Éjszakai ügyeletet személyesen Bács-Kiskun vármegye öt pontján, Baján, Kalocsán, Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és Kiskunhalason kereshetünk fel hétköznap 22:00-től 08:00 óráig, hétvégén és ünnepnapon 14:00-től 08:00 óráig. A gyermekek ügyeleti ellátását a járásközponti ügyeleti pontokon, azok működési idejében, valamint a kecskeméti kórházban végzik munkanapon 16:00 órától 22:00 óráig, hétvégén és ünnepnapon 08:00 órától 22:00 óráig.  

Hétvégén és ünnepnapon a bajai orvosi ügyelet gyermekügyelete és a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház gyermekügyelete 09:00 órától 14:00 óráig tart nyitva. A központi telefonszám a teljes ügyeleti időszakban, a gyermekek esetében is 1830.  

A mentők vészhelyzeti telefonszáma (Egységes Segélyhívó Rendszer) nem változik, továbbra is 112, amelyet a közvetlen életveszély, baleset esetén kell tárcsázni! Az új rendszerrel kapcsolatban a jövő héten tartanak sajtótájékoztatót Kecskeméten, melyet követően részletesebben is beszámolunk a lakosságot érintő változásokról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában