Jótékonysági rendezvény

2023.10.29. 10:53

Kincsőért futottak a profik és az amatőrök Kerekegyházán – galériákkal

Közel félezer ember gyűlt össze szombaton a központi idegrendszeri bénulással küzdő Horváth Kincső javára szervezett jótékonysági sportrendezvényen a kerekegyházi Kerekerdő Kalandparknál. A futóversenyen több mint háromszázan álltak rajthoz, akik nevezési díjukkal járultak hozzá a tíz éves kislány gyógyulásához. A jótékonysági rendezvény megszervezésének gondolata a Soha ne add fel Lázár Bence Közhasznú Emlékalapítvány futóinak fejéből pattant ki.

Gulyás Sándor

Az ország és a vármegye több településéről érkeztek a futók a jótékonysági sportrendezvényre

Fotó: Gulyás Sándor

– Alapítványunk önkéntes segítői közül nagyon sokan sportolnak. Futóink a WIZZ AIR Budapest Félmaratonon harmadik alkalommal vettek részt, ekkor jutottak arra az elhatározásra, hogy összefognak, jótékonysági rendezvényt szerveznek Horváth Kincső javára. A kezdeményezést a helyi önkormányzat is felkarolta, és dr. Kelemen Márk polgármester támogatásával, hagyományteremtő céllal indítottuk útjára ezt a futóversenyt – mondta el hírportálunk érdeklődésére Lázárné Kalamen Márta, a Soha ne add fel Lázár Bence Közhasznú Emlékalapítvány kuratóriumának elnöke.

A szervezők az óvodás korosztálytól kezdve a 80 éves korig mindenkit vártak, akik ezúton szerettek volna hozzájárulni Kincső műtétének és rehabilitációs kezelésének költségeihez. A vállalkozó szelleműek 300 méteren, egy, illetve három, valamint hat és kilenc kilométeres távon indulhattak. A start előtt a helyi tűzoltók tartottak bemelegítést a résztvevők számára. A kerekegyházi lánglovagok ezt követően a három kilométeres távot teljes menetfelszerelésben teljesítették.

– Kezdeményezésünk nemcsak Kerekegyházán, hanem az ország és  vármegye több településén is nyitott fülekre talált. Érkeztek futók többek között Kecskemétről, Izsákról, Szabadszállásról, Kunadacsról, Kiskunfélegyházáról, de még Budapestről is. A távokat több mint háromszázan teljesítették. Összességében elmondhatom, sikeres volt rendezvényünk, nagyon megható, hogy ennyi támogatást kaptunk és ennyien jelentkeztek. Kincső műtétjére és a rehabilitációs költségek finanszírozására 1.233.500 forint gyűlt össze. A jótékonysági futásnak jövőre is lesz folytatása, akkor a leukémiás gyermekek javára gyűjtünk – tette hozzá Lázárné Kalamen Márta.

Horváth Kincső számára hatalmas élmény volt ez a szeretet
Fotó: Gulyás Sándor

Két évente kell újra műteni Kincsőt

Horváth Kincső sürgősségi császármetszéssel, központi idegrendszeri bénulással látta meg a napvilágot. Lélegeztetni kellett, hogy életben maradjon. Az értelmileg fejlett, mozgásában korlátozott, önálló járásra képtelen tíz esztendős kislány újabb műtét előtt áll, hogy állapota javuljon. Az izomfeszesség-felszabadító műtétet, a myotenofasciotomiát, ahogyan korábban is, dr. Igor Nazarov fogja elvégezni a jövő év januárjában, Barcelonában, ami kétmillió forintba kerül. A beavatkozásnak a rehabilitációs kezelés nélkül nincs értelme. Az intenzív rész másfélmillió forint költséget jelent, amit a háromgyermekes család nem tud önmaga előteremteni. További felajánlásokat a következő számlaszámra lehet befizetni: Horváth Kincső, Takarékbank: 51700117-18252635. A közleményben kérik feltüntetni, hogy „adomány”.

A Kincsőért szervezett jótékonysági futás eredményei

Háromszáz méter, óvodás: 1. Huszár Attila, 2. Bakos Zoltán, 3. Farkas Borsa. Háromszáz méter, iskolás: 1. Bencze Dorina, 2. Bégány Eszter, 3. Gyüre Áron. Egy kilométer: 1. Magyar Krisztián, 2. Csörgő Miklós, 3. Dorogi Gábor. Három kilométer: 1. Nagysolymosi Alexander, 2. Balogh András, 3. Forgó Attila. Hat kilométer: 1. Szarka Ádám, 2. Bicskei Dániel, 3. Borsik Marcell. Kilenc kilométer: 1. Kriminál István, 2. Szalkai Lajos, 3. Báldy István.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában