Katona József Napok

2023.10.17. 20:31

Katonára, Petőfire és Madáchra emlékeznek a diákok a kecskeméti felolvasóversenyen

A Katona József Napok keretében novemberben ismét megrendezik a felolvasóversenyt a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban. Várják a diákok jelentkezését, az ajánlott művek listáját közreadták.

Sebestyén Hajnalka

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Katona József Napok keretében november 13-án, hétfőn rendezi a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon és Magyar Irodalomtörténet Társaság helyi csoportja a hagyományos felolvasóversenyt. Az idei rendezvényen Katona Józsefre és Petőfi Sándor, valamint Madách Imre születésének 200. évfordulójára emlékeznek meg.

A program első felében 14.30-tól Petőfi és a Képzőművészet címmel rendhagyó művészettörténeti órát tart vetített képes, interaktív előadással Gyergyádesz László, Móra Ferenc-díjas művészettörténész. A belépés: díjtalan, de regisztráció szükséges az [email protected] címen.

A program 15.45-től folytatódik a Szedd rendbe, lélek, magadat címmel a monológ-felolvasóverseny kecskeméti 7-9. és 10-12. osztályos diákok részvételével.

A felolvasóversenyre november 7-éig várják a diákok jelentkezését, a név, iskola, osztály, valamint a választott mű írója, címe megjelölésével az [email protected] címen.

Választható művek: 

Katona József: Bánk bán, A Luca széke; Ziska; Jeruzsálem pusztulása; A Rózsa, avagy …)

Madách Imre: Az ember tragédiája; Mózes 

Petőfi Sándor: Tigris és hiéna 

Egy szabadon választott monológ vagy részlet értő felolvasása max. 2 perces időtartamban. Nevezési díj: nincs.

 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában