Csanyi út

2023.10.09. 13:48

Idén megtervezik, jövőre megépülhet a kerékpárút Kiskunfélegyházán

A Csanyi úti kerékpárút terveinek elkészítéséről tárgyalt legutóbbi ülésén a félegyházi képviselő-testület. A városatyák támogatták, hogy mielőbb készüljenek el a tervek, ezért a tervezéssel kapcsolatos feladatokhoz bruttó 7,6 millió forint forrást biztosítottak. 

Vajda Piroska

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A félegyházi önkormányzatának kiemelt célja és feladata a biztonságos közlekedés, és az ahhoz szükséges infrastrukturális feltételek megteremtése, a megnövekedett kerékpáros és gépjármű forgalom okozta problémák megoldása, az ezzel járó kockázatok csökkentése.

A Csanyi úton található a város egyik legnagyobb ipari területe, az ott működő cégek, vállalkozások több ezer embert foglalkoztatnak. Emellett egyéb létesítmények, intézmények – Honvéd pálya, Szociális Otthon, Móravárosi bölcsőde – elérhetősége is kizárólag a Csanyi úton keresztül biztosított. Az út gép- és tehergépjármű forgalma jelentős és számottevő kerékpáros forgalommal terhelt a kerékpárút hiánya miatt. 

A képviselő-testület 2017-ben már döntött a kerékpárút kivitelezésének szükségességéről, valamint egy pályázat benyújtásáról, ám a projekt pozitív támogatói döntés hiányában nem valósult meg. Ugyanakkor a Csanyi úton megépült és ősszel átadott új bölcsőde okán még inkább indokolt a kerékpárút megépítése. 

Az előzetes műszaki egyeztetések alapján első ütemben a Csanyi út Szentesi út – vasúti átjáró közötti szakaszát érintő, mintegy 1,2 kilométer hosszúságú, egyoldali, kétirányú, 2,3 méter szélességű, aszfaltburkolatú kerékpárút tervezési feladatai valósulnak meg. Ehhez bruttó 7,6 millió forintot biztosít az önkormányzat. Amennyiben az engedélyezési-kiviteli tervdokumentáció elkészül és a közbeszerzési eljárás sikeresen lezajlik, jövőre megkezdődhet a kivitelezés – olvasható a témában készült előterjesztésben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában