Támogatás

2023.10.04. 17:08

Hét szegény család kapott fatüzelésű kályhát Kecskeméten – galériával

Hét rászoruló családot ajándékoztak meg egy-egy fatüzelésű kályhával szerdán a Wojtyla Barátság Központban. A népkonyhaként is működő intézményben már többéves hagyománya van, hogy Assisi Szent Ferenc napján önzetlen támogatók jóvoltából kályhákkal segítik a sorsközösség tagjait.

Sebestyén Hajnalka

Dr. Finta József érseki helynök, a Nagytemplom plébánosa beszédében Assisi Szent Ferenc életének egy szeletét elevenítette fel

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Ezúttal is a Wojtyla udvarán jöttek össze az adományozók és az adományozottak. Farkas Pál, a Wojtyla munkatársa köszöntött mindenkit, majd Márton Zsófia, a Kodály Iskola tanulója csellón játszott, emelve az esemény hangulatának meghittségét.

Idén dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő, Füredi András, a Füredi Autóiskola és Felnőttképző tulajdonosa, Bencsik Győző, az OTP Bank Dél-Alföldi régióigazgatója, Király József, a Free Line Kft. tulajdonosa, Slonszki Attila, a Plan Zrt. igazgatója, Gulyás István, a Kiskunfélegyházi Malom Kft. tulajdonosa és Pintér Csilla a keceli Pintér Művektől ajánlotta fel a kályhákat. A támogatók közül többen személyesen is részt vettek az eseményen.

Dr. Finta József érseki helynök, a Nagytemplom plébánosa beszédében Assisi Szent Ferenc életének egy szeletét elevenítette fel. Mint mondta: gazdag családba született, saját akaratából választotta a szegénységet. A Wojtyla sorsközösség tagjai nem választották, mégis nélkülöznek. Assisi Szent Ferenc úgy akart boldog lenni, hogy ne az anyagi dolgoktól függjön. Bebizonyította: az egyszerű élet is lehet boldogsággal teli.

A támogatókat képviselve dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő kiemelte: fontos a társadalmi szolidaritás. Aki teheti, az segítse a rászorulókat. Köszönetét fejezte ki a Wojtyla munkatársai felé is, akik mindezt lehetővé teszik, koordinálják az adományozást.

A támogatókat képviselve dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő kiemelte: fontos a társadalmi szolidaritás.
Fotó: Sebestyén Hajnalka

Jánosi István önkormányzati képviselő rövid köszöntőjét azzal kezdte: egyrészt szomorú az esemény, hiszen vannak emberek, családok, akik saját pénzükből nem tudnak kályhát vásárolni. Ugyanakkor örömteli, hogy vannak önzetlen támogatók, akik ezt lehetővé teszik. Szerencsére a városban más kezdeményezések is vannak, saját körzetében is, melyek szintén segítik a szegényeket, hogy télen ne fázzanak.

Dr. Finta József az esemény végén megáldotta a kályhákat és a jelenlévőket. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában