Solt / Dunatetétlen / Akasztó

2023.10.25. 20:00

Három települést köt össze az új kerékpárút

A településeket összekötő, közel 14 kilométer hosszúságú kerékpárutat építettek Solt, Dunatetétlen és Akasztó települések önkormányzatai, valamint a Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. egy konzorciumi együttműködés keretében. A projekt az Európai Unió és Magyarország Kormányának 1,1 milliárd forintos támogatásával valósult meg a vármegyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

Gulyás Sándor

237684748

Fotó: Blazej Lyjak

A projekt megvalósulása Bács-Kiskun vármegye szempontjából kiemelkedő fontosságú, tekintettel arra, hogy átfogó célja az aktív turizmus, azon belül is a térség kerékpáros turizmusának fellendítése. A beruházás keretében a már meglévő, kerékpáros hálózati elemek összekötése valósult meg, rákötve ezzel Akasztó, Kiskőrös és Soltvadkert egész térségét a nemzetközi EuroVelo 6-os, Duna-menti kerékpárút-hálózatra. A hiányzó kerékpáros hálózati szakasz kiépítésével a helyi és térségi jelentőségű, turisztikai vonzerőt képző kulturális, épített, valamint természeti örökségi elemek turisztikai hasznosítására, fejlesztésére nyílik lehetőség a térség gazdaságának élénkítésével, a foglalkoztatás növelése érdekében.

A projekt célja továbbá Solt, Dunatetétlen és Akasztó településeket érintő, térségi szintű turisztikai termékcsomag kialakításának támogatása, melyekkel a vármegyei szintű turisztikai vonzerőelemek bővülnek, ezzel is szélesítve az ide látogató turisták körét. A kerékpárút az 53-as számú főút szelvényezés szerinti bal oldalán halad, közel 14 kilométer hosszan, melynek burkolati szélessége 2,25 méter. Együttműködő partnerek bevonásával a kerékpárút mentén a pihenőhelyeken szervizelési lehetőség is biztosított – olvasható a sajtóközleményben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában