Beruházás

2023.10.10. 19:29

Fejlesztik a belterületi úthálózatot Tasson

Sikeresen szerepelt a Bács-Kiskun Vármegyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz Belterületi utak fejlesztése című pályázatán a tassi önkormányzat. Az elnyert 178 millió forintos európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével megvalósul egy 2,6 kilométeres útszakasz felújítása, négy csomópont fejlesztése.

Gulyás Sándor

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A beruházás során önkormányzati tulajdonú, a település mindennapi közlekedésében fontos szerepet betöltő belterületi gyűjtőutak, lakó- és kiszolgáló utak rekonstrukciója készül el. Hét útszakaszt vontak be a projektbe, a három gyűjtőút (Munkácsy, Március 15. utca és Kossuth krt.) valamint négy lakó- és kiszolgáló út (Földváry G., Csilléry, Mátyás király, Zrínyi utca) burkolata újul meg.

A kiválasztott utcák egy része a legforgalmasabb utcák közé tartozik a településen, ahol számos közintézmény, iskola, óvoda, könyvtár, a polgármesteri hivatal, valamint boltok, üzletek is megtalálhatóak az utak 100 méteres sugarú körén belül. A projekt keretében összesen kettő 607 méter hosszú két forgalmi irányú út kerül felújításra.

A felújítás során a jelenlegi burkolat marásával emulziós kötő réteg felkenését követően 5 centiméter vastagságú, AC 11 minőségű aszfalt kopóréteg kerül a burkolatra 3-4 méretes szélességben.

A projekt keretében a településen egy évek óta tervezett fejlesztés valósulhat meg 100 százalékos támogatási intenzitás mellett − olvasható a sajtóközleményben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában