Nosztalgia

2023.10.20. 16:53

Egykori bélás diákokról készült portrésorozatot vetít a Bajai Televízió

A Bajai III. Béla Gimnázium és a Bajai Televízió együttműködésével szeptemberben egy kilencrészes portrésorozat indult útjára, amelynek megálmodója és elindítója az intézmény angol-spanyol szakos tanára és sajtóreferense, Lusztig Ágnes volt. 

Márton Anna

A további nyolc adásában olyan diákokkal ismerkedhetnek meg a nézők, akik máig büszkék bélás gyökereikre

Forrás: Beküldött fotó

A portrésorozat további nyolc adásában olyan egykori diákokkal ismerkedhetnek meg a nézők, akik máig rendkívül büszkék bélás gyökereikre. Ők mind ismert, köztiszteletben álló bajai és környékbeli polgárok, akik nagy szeretettel emlékeztek az iskola falai között eltöltött évekre, és mind egyöntetűen azt vallották, hogy bélásnak lenni bizony nagyon jó volt. A sorozat elkészítésének célja elsősorban az iskola hírnevének megerősítése és terjesztése volt.  

A portrésorozat következő adása október 21-én, szombaton lesz látható Kolti Helga színművésszel, aki 1980-84 között volt az iskola diákja. Osztályfőnöke Berger József volt. A színművészet irányába tizenhat évesen, egy sajnálatos baleset következtében fordult. Felgyógyulásába vetett reményteli hite és a maga elé kitűzött céljai segítségével gyorsan felgyógyult és tizennyolc évesen több, mint 1000 felvételiző diák közül elsőre felvették a Színház- és Filmművészeti Egyetem színész tanszakára, Huszti Péter és Kerényi Imre osztályába.  Az ő nevéhez fűződik a 2005-ben elsőként megrendezett Versünnep nemzetközi versmondó verseny – tájékoztatta hírportálunkat a Bélás Sajtóiroda.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában