Indítvány

2023.10.19. 10:22

Döntött a kecskeméti közgyűlés: maradhat a helyén Dobos József

Lejer Zoltán, a Szövetség képviselője indítványát tárgyalta a közgyűlés csütörtökön, miszerint Dobost hívják vissza tisztségeiből.

Horváth Péter

Dobos József képviselő

Fotó: Horváth Péter

Az indítvány értelmében hívják vissza a tanácsnoki tisztségből és helyébe a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselőcsoportja által jelölt Józsa Bálint képviselőt válasszák meg; hívják vissza a Jogi és Ügyrendi Bizottság tagja tisztségből és helyébe a tisztségre a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselőcsoportja által jelölt dr. Tóth Szilárd képviselőt válasszák meg. 

Azt is tartalmazza az indítvány, hogy felkérik dr. Homoki Tamás alpolgármestert, hogy tegyen előterjesztést a soron következő bizottsági ülésre a Városstratégiai és Pénzügyi Bizottsághoz, melyben javasolja, hogy Dobos Józsefet a Kecskeméti Városgazdasági Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsági tagi tisztségéből hívja vissza és helyébe a tisztségre válassza meg a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselőcsoport jelöltjét, dr. Balogh Lászlót.

Az indítvány szerint Dobos József nem jelezte, hogy bármely tisztségéről lemondana. Mint ahogy Dobos József azt a közgyűlésen tett felszólalásában jelezte is: a 6. számú választókörzetben egyénileg nyert 2019-ben, és szakmai alapon, immár függetlenként képviselni kívánja Kecskemét városfejlesztési ügyét. Mint elmondta, a posztok szakmai munkát, nem megélhetést jelentenek számára.

Lejer Zoltán felszólalásában csak személycseréről szól az előterjesztés, és kérte, hogy támogassák. Érvelése szerint ők is támogatták a másik oldalon ülő személyek cseréjét.

A kormánypárti oldalon Sztachó-Pekáry István alpolgármester, dr. Fekete Gábor frakcióvezető és Leviczky Cirill képviselő is Dobos József szakmaisága mellett érvelt, és szerintük nem indokolt a felügyelőbizottsági elnökségéből visszahívni, mert jól vezeti a bizottságot.

Dobos József végül maradhat a helyén, mert a közgyűlés 5 igen, 0 nem, és 13 tartózkodás mellett nem fogadta el az indítványt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában