Zenei est

2023.10.23. 10:11

Citerás estre várták az érdeklődőket Akasztón

Szombaton hatodik alkalommal rendeztek citerás konferenciát az akasztói faluházban.

Barta Zsolt

Az Akasztói Vízkereszt Zenekar tagjai néhány hete a kiskőrösi Kakaspörkölt Főző fesztiválon léptek fel

Fotó: Barta Zsolt

A rendezvény neve ugyan konferencia volt, valójában egy kellemes zenei est várta az érdeklődőket. A színházteremben szinte minden széken ültek. A kiskőrösi térségben jól ismert zenekarok léptek fel. A házigazda a helyi Akasztói Vízkereszt Citerazenekar volt, melynek tagjai jó kapcsolatot ápolnak a szomszédos települések zenészeivel. A rendezvényt Kisléghy Ágnes és Suhajda Antal, a falu polgármestere köszöntötte. A rendezvényen szó esett a citera történetéről, és arról, hogy milyen típusú hangszereket készítettek az elődök.

A vendégek közül a Kiskőrösi Szlovák Nemzetiségi Népdalkör és Citerazenekar adta meg a hangulatot a rendezvénynek. Ezt követően a kaskantyúi Levendula Citerazenekar mutatta be a műsorát, majd a Soltvadkerti Kútágas ’77 Citerazenekar lépett fel. Őket követte a balotaszállási, a tázlári, majd a sort az Akasztói Vízkereszt Citerazenekar zárta. Az esemény a vacsorát követően közös zenéléssel és nótázással zárult. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában