Kecskemét

2023.10.06. 12:29

Bese Gergő plébános: A 21. században a közöny minden vallási közösséget érint – galériával

A Kölcsey Kör Kecskeméti Tagozatának a vendége ezúttal Bese Gergő plébános volt. Az atyával dr. Salacz László országgyűlési képviselő beszélgetett.

Lizik-Varga Katalin

Bese Gergő plébánossal (jobbra) dr. Salacz László országgyűlési képviselő beszélgetett

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Csütörtökön megtartották a Nemzeti Fórum Bács-Kiskun Vármegyei Szervezete és a Kölcsey Kör Kecskeméti Tagozata által szervezett negyvennegyedik pódium-beszélgetést, melyen dr. Salacz László országgyűlési képviselő beszélgetett Bese Gergő plébánossal. 

A jelenlévőket Lévai Jánosné tanácsnok, önkormányzati képviselő köszöntötte. 

A rendhagyó beszélgetés előtt dr. Salacz László országgyűlési képviselő bemutatta a részvevőknek Bese Gergő plébánost. Mint mondta, az atyának nincs könnyű dolga, ugyanis a Felső-Kiskunságban a református vallás van előtérben, emellett köztudott, hogy a kunok nehezen fogadják be az idegeneket, viszont ha megszeretnek valakit, azt nehezen engedik el. Az atya szerint ma, a 21. században a közöny minden vallási közösséget érint, ezért senkinek sincs könnyű dolga. Úgy véli, ez egy óriási feladat, amivel meg kell küzdeni. 

Tass, Szalkszentmárton és Dunavecse plébánosa a Kecskeméthez való kötődéséről is mesélt. Mint mondta, bár nem Kecskeméten született, de az életének egyik meghatározó élménye, a pappá szentelése mégis ide köti. 

Az atya a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye teremtésvédelmi referenseként fontosnak tartja a természetvédelem kérdését is. Földrajz- és hittantanárként pedig az oktatás kérdése is erősen foglalkoztatja. 

Az este folyamán előkerültek nagyon aktuális és divatos témák is. Köztük szó esett a generációk közötti szakadékról és a közösségi média fiatalokra gyakorolt hatásáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában