Október 4

2023.10.04. 11:57

Az állatok világnapján megáldották a Kecskeméti Vadaskert lakóit is – galériával

Október 4-e az állatok világnapja. Ebből az alkalomból Péntek Zsolt atya megáldotta a Kecskeméti Vadaskert állatait és gondozóit. Az állatszentelés része az egész héten zajló Állatok Világnapjai rendezvénysorozatnak.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Szerdán délelőtt a vadaskertben a szibériai tigriseknél több gyermekcsoport és egyéni látogató is részese lehetett az állatszentelésnek. A látogatókat Zomboryné Polyák Irén igazgató-helyettes köszöntötte, de Tokovics Tamás igazgató is részt vett a hangulatos eseményen.

A szomszédos Assisi Szent Ferenc templomból érkező Péntek Zsolt atya a ceremónia keretében felidézte az állatok védőszentjének, Szent Ferencnek az életét. Külön kiemelte: templomukban a díszes ablakokon számos állat látható.

Tarjányi Antal fő állatgondozó mesélt a szibériai tigrisekről, mely része volt a látványetetés programnak. A közönség még az állatszentelés előtt láthatta a tigrisek lakmározását. A ceremónia után a látogatók a látványetetés újabb állomásait keresték fel, ahol további érdekességeket tudhattak meg a vadaskert lakóiról.

A rendezvénysorozat vasárnapig tart, minden nap lesznek látványetetések, vasárnap pedig családi nap.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában