Összefoglaló

2023.10.23. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. október 23.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A felvétel a lakiteleki '56-os megemlékezésen készült

Fotó: Ujvári Sándor

Hektáronként akár 150-200 ezer forintot is veszthetnek a gabonaféléken a homokhátsági termesztők. A kereskedők jelenlegi közvetlen vételi ajánlata meg sem közelíti a nemzetközi árakat.

A hétvégén a 9. fordulót rendezték meg a vármegyei másodosztályú bajnokságban. A Déli csoportban három mérkőzés maradt vasárnapra. A Sükösd és a Mélykút megosztozott a pontokon. A Nádudvar legyőzte otthon a Vaskút csapatát, a Borota pedig biztos győzelmet aratott hazai pályán a Foktő elleni rangadón.

Katonai tiszteletadással, Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 67. évfordulóján, hétfő délelőtt Budapesten, az Országház előtti Kossuth Lajos téren.

Hetven kilométeres kerülőt rövidít majd hazánk jelenlegi legnagyobb hídberuházása Paks és Kalocsa között. Az új Duna-híd a magyarországi Duna-szakasz huszadik hídjaként várhatóan 2024 nyarára készülhet el a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésében – értesült a magyarepitok.hu.

Október utolsó teljes egész hete ünnepnappal indul, és halloweeni hangulattal zárul. Ezúttal is összegyűjtöttük Kecskemét és környéke programjait.

Császártöltést képviselte az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon a Mendler Pincészet. A Hajós–Bajai borvidéket az országos élelmiszeripari kiállításra látogatók nem ismerik olyan jól, mint a klasszikus szőlős vidékeinket. A generosa bor ízlett leginkább a kóstoló közönségnek.

Három helyszínen is megemlékeztek a 67 évvel ezelőtti történésekről Szankon. Megkoszorúzták a forradalom szanki áldozata, Magyar Zoltán emléktábláját, majd a katolikus templomban misét mutattak be a magyar hazáért. A főtéri Hármas kopjafa emlékműnél koszorúzással egybekötött ünnepséget tartottak, melynek keretében községi elismeréseket is átadtak.

Az 1956-os forradalom előestéjén emlékeztek a 67 esztendővel ezelőtt történekre Lakiteleken. A Templom parkban tartott eseményen adták át a Kátay Zoltán hagyatékából alapított Kátay-ösztöndíjat.

A nemzeti ünnepen a Kiskunhalasi Lovasbandérium díszőrsége mellett a városi fúvószenekar játszotta el a Himnuszt, miközben a huszárok felvonták az 56-os lobogót az Országzászló emlékműnél, majd a megemlékezők a városi filmszínházba vonultak át, ahol Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere mondott ünnepi beszédet.

Nem az azonnali tűzszünet és a béketárgyalások jelentik a kiutat, a pesti srácok sem akarták letenni a fegyvert és az agresszorral akartak béketárgyalásokat folytatni – mondta Gyurcsány Ferenc az ’56-os emlékműnél tartott megemlékezésen.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 67. évfordulója alkalmából Kecskemét önkormányzata megemlékezést tartott hétfő délután a Szabadság téri emlékműnél. Emlékező beszédet mondott Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában