Összegzés

2023.10.19. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. október 19.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Fotó: Pozsgai Ákos

A hazai kortárs festészet meghatározó alakja, a Munkácsy-díjas Mészáros Géza műveiből nyílt kiállítás a nagykőrösi Naphíd Galériában szerda délután a Magyar Festészet Napja alkalmából. A több mint 46 éves életmű kiemelkedő darabjai is láthatók a tárlaton.

Egy 35 éves kiskunfélegyházi férfit vettek őrizetbe a nyomozók július 5-én, mivel bizonyítékuk volt arról, hogy pénzt emelt el egy alvó férfi zsebéből.

Negyedévente szükséges megforgatni a halasi Sáfrik-féle szélmalom fából készült vitorláit, hogy egyformán érjék a statikus hatások és ne deformálódjanak el. Hagyomány, hogy a Halasi Városmenedzser Kft. egy-egy alkalommal a helyi óvodákat, iskolákat és érdeklődőket is meghív, hogy részesei legyenek a műveletnek.

A dunafalvi iskolának, óvodának, könyvtárnak és idősek klubjának helyet adó épület felújításának átadását tartották október 19-én a reggeli órákban. A sikeres Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz projekt keretében épületenergetikai fejlesztés valósult meg több mint 101 millió forintos támogatásból.

Négyezer-kilencszáz doboz bolgár zárjegyes cigarettát találtak egy teherautóban az M5-ös autópályán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai. A cigarettát több száz doboz sütemény, üdítő és szalámi közé rejtették – közölte a hatóság.

A rendőrök őrizetbe vettek egy 36 éves félegyházi nőt, aki a lopott dolgok megtartása érdekében még egy eladót is megharapott.

A kecskeméti önkormányzat 2024. január 15-i elszámolási határidővel több helyi civil szervezetet részesít támogatásban, erről döntött a közgyűlés csütörtöki ülésén. Az előterjesztést Szemereyné Pataki Klaudia polgármester jegyzi.

A pink október jegyében szervezett tematikus estet a Kiskunhalasi Egészségfejlesztési Iroda szerdára a Csipke Hotel dísztermébe, ahol elsősorban a mellrák diagnosztikájáról és a korai felismerés sorsdöntő fontosságáról beszélgetett dr. Sári Tamással, a halasi kórház Szülészet-nőgyógyászati osztályának osztályvezető főorvosával Tóth István műsorvezető.

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház lépcső előtti aszfaltburkolata töredezett, több helyen már hiányos is. Ez a burkolat veszi körül a város egyik legrégebbi műemlékét, a Szentháromság-szobrot is − áll Király József indítványában, melyben a Szövetség a Hírös Városért képviselője kezdeményezte, hogy a város rendelje el a burkolat soron kívüli rendbehozatalát és a tartalékkeretből biztosítson erre forrást.

Jánosi István képviselő indítványozta, hogy török-magyar kulturális napot rendezzen Kecskemét 2024 májusában a trianoni békediktátumot követő hivatalos diplomáciai kapcsolatok létrejöttének 100. évfordulóján.

Három autó karambolozott Kecelen, egy ember a helyszínen életét vesztette.

Egy 150 fő egyidejű befogadására alkalmas étterem, egy új nagy teljesítményű üzemanyagtöltő állomás, valamint egy elektromos autótöltő átadóünnepségét tartották csütörtökön Baján. A beruházás összértéke 650 millió forint.

Közmeghallgatást tartott Kecskemét önkormányzata csütörtök délután. A közmeghallgatáson előkerült a Kőrösi-hegy vízvezeték-rendszerének kérdése, a kecskeméti kerékpáros közlekedés fejlesztése iránti igény és a Március 15. utca egy szakaszán lévő parkoló felújításának lehetősége is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában