M5-ös autópálya

2023.10.19. 13:12

Szalámik közé rejtették a bolgár zárjegyes cigarettát

Négyezer-kilencszáz doboz bolgár zárjegyes cigarettát találtak egy teherautóban az M5-ös autópályán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai. A cigarettát több száz doboz sütemény, üdítő és szalámi közé rejtették – közölte a hatóság.  

Tapodi Kálmán

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A Bevetési Igazgatóság pénzügyőrei az M5-ös autópályán közúti ellenőrzést tartottak, megállítottak egy bolgár teherautót, amelyre belga rendszámú pótkocsit csatoltak. A két sofőr Bulgáriából tartott Ausztrián át Németország-Belgium-Hollandia úticélig. Úgy nyilatkoztak, nem szállítanak jövedéki terméket, csak különféle bolgár eredetű élelmiszereket. A pénzügyőrök a raktér ellenőrzésekor fedezték fel az elrejtett dohányárut – olvasható az MTI hírében. A gépjárművezetők a 4900 doboz különböző márkájú bolgár zárjegyes cigaretta eredetét és jogszerű birtokban tartását hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A NAV munkatársai a 10,9 millió forint értékű dohányterméket lefoglalták, és eljárást indítottak költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt – közölte az adóhatóság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában