Rákszűrés

2023.10.08. 12:07

A mellrák elleni megelőzés fontosságára hívják fel a figyelmet a bajaiak

Az emlőrák elleni küzdelem jegyében közös sétára invitálják a bajai lányokat, asszonyokat október október 10-én, kedden délután. 

Rab Rita

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Az akcióval a rákszűrés és a megelőzés fontosságára hívják fel a figyelmet. Csoportosan sétálnak, hogy feltűnjenek a bajaiaknak és az átutazóknak. Az érdeklődőket a Bácskai Kultúrpalotába várják háromnegyed 3-ra, ahonnan a Déri kertbe sétálnak át. 

A rendezvényen Szekérné Dikán Edina, Baja megyei jogú város önkormányzati képviselője mond köszöntőt, majd a bajai Liszt Ferenc AMI Népzenei Együttesének műsora lesz hallható. Ezt követően elültetik az életet szimbolizáló fát és elkezdődik a közös életre hívó séta. Ruhájukra tűzött rózsaszín szalaggal, kezükben rózsaszín lufikkal sétál át a menet  az erre az alkalomra rózsaszínbe öltöztetett Sugovica-hídon. Baján az országos kampányhoz csatlakozva 2005 óta tartják meg a városi sétát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában