Fesztivál

2023.09.16. 11:18

Vidám nótázással kezdődött a majsai szüret – galériával, videóval

A szüreti fesztivál évek óta kedvelt programja a majsai gyógy- és élményfürdőt működtető Jonathermál Zrt-nek.

Tapodi Kálmán

A Tokodaltárói Bányász Kórus tagjainak vidám nótázását is élvezhette a közönség

Fotó: Tapodi Kálmán

A szőlőpréseléssel, lekvárfőzéssel és kézművesek vásárával egybekötött, egész napos vigasság igazi szürettel kezdődött szombaton reggel. A vendégek egy kövidinka ültetvényről kézzel szedhették a szőlőt, majd egy jókora kádba ürítették a teli puttonyokat. 

Az ország minden tájékáról érkeztek a szüretre és akadtak visszatérő vendégek is. A munkavégzés előtt ajánlott volt némi „védőital” elfogyasztása, majd majd a Tokodaltárói Bányász Kórus tagjainak vidám nótázását követően kezdődhetett a szüret.

A közeli kemping volt a helyszíne a további programoknak. Kovácsok, fafaragók, kádárok és a helyi kézműves egyesület tagjai is bemutatták portékáikat. Majsai borászok a legjobb nedűikkel kínálták a vendégeket, akik megkóstolhatták a szanki konyakmeggyet, a helybéli termelők készítette mézeket és lekvárokat. Paprikafűzésre és tökfaragásra is lehetett jelentkezni.

Veterán autókat, motorokat és Dutrákat is lehetett nézegetni és katonai hagyományőrzők is tábort vertek a kempingben, ahol lovaskocsikázni is lehetett. A délutáni fellépők között láthatja a közönség a Dél-Alföldi Harmonikabarátok Egyesülete, a Parlandó Énekegyüttes, a Mayossa Hagyományőrző Egyesület és Mayossa Banda műsorát is.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában