Katona József Könyvtár

2023.09.12. 18:44

Varga Károly mesterszakácsról tartottak előadást a kecskeméti könyvtárban

A Fülöpszállásról indult Varga Károly, világkupa-győztes mesterszakács pályáját és sikereit ismerhette meg a közönség a Kecskeméti Katona József Könyvtárban.

Orosz Fanni Flóra

Varga Károlyról tudhattak meg a látogatók, Varga Istvánné és Varga István helytörténeti kutatók előadásából.

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Szeptember 12-én délután 4 órától egy Fülöpszállásról indult, országos szakmai sikereket elért, világkupa-győztes mesterszakácsról, a Kígyósi Csárda szakmai mentoráról és a 48 Étterem és Bár konyhafőnökéről, Varga Károlyról tudhattak meg a látogatók, Varga Istvánné és Varga István helytörténeti kutatók előadásából. 

Varga Károly, mesterszakács 1962-ben született Fülöpszálláson. Édesanyja unszolására indult el a szakács pályán. Mi több, az elismert szakember sosem vágyott arra fiatalabb korában, hogy szakács legyen, mára mégis úgy gondolja, hogy ezt a hivatást írták meg neki. A szakmát Kecskeméten sajátította el a Széchenyi István Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakközép- és Szakiskolában. 

Fotó: Orosz Fanni Flóra

A kezdeti sikerek, a versenyeken való jó szereplés motiválta arra, hogy minél többet és jobban belemélyedjen a kulináris élvezetek világába. Számos hazai és nemzetközi gasztronómiai eseményen, kiállításon, versenyen vett részt, miközben bejárta a fél világot. Többek között dolgozott a kecskeméti Liberté Kávéház és a budapesti Casino Étterem séfjeként, az 1992-es sevillai világkiállításon Spanyolországban, de Párizsban, Madridban, Luxembourgban, Svájcban, Németországban, Ausztriában, és még számos európai városban és országban nagy sikerrel tartott konyhaművészeti bemutatókat. Eljutott Chicagóba, New Yorkba, Szingapúrba, Dubaiba, Kuwaitba, Tunéziába is.

Varga Károly szerint a szakács szakma az egyik legstresszesebb terület, amiben csak dolgozni lehet, mégis mai napig élete egyik legnagyobb boldogságforrása a főzés és az ételszobrászat, amit nem mellesleg ő maga népszerűsített először Magyarországon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában