Fejlesztések

2023.09.20. 11:33

Utak újulnak meg Bács-Kiskun több településén is

A közeljövőben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz (Plusz) forrásából Bács-Kiskun vármegye hat települése − Katymár, Csikéria, Csátalja, Bátmonostor, Dusnok és Felsőlajos − összesen mintegy 380 millió forintot fordíthat belterületi utak fejlesztésére.

Lizik-Varga Katalin

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Az utak minősége nagyban meghatározza a települések életét. Nem mindegy, milyen utakon közlekedünk. Ezért is nagy jelentőségű minden forrás, ami a belterületi utak teherbírását, javítását, építését segíti. A TOP Plusz támogatásból megvalósuló fejlesztések részeként van, ahol csak egyes szakaszok újulnak meg, de Csikérián például egy teljes utca útburkolata épül újjá. Felsőlajoson két utca kap szilárd burkolatot, Dusnokon pedig olyan szakaszt újítanak fel, amit már több mint harminc éve építettek. Annyi bizonyos, hogy a településeken élők kényelmét, biztonságát és komfortérzetét is szolgálják a közeljövőben megvalósuló beruházások.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában