Koncert

2023.09.27. 06:50

Újra felcsendülnek az Omega slágerei a halasi református templomban

Ismét Kiskunhalason lép fel Szekeres Tamás gitárművész, az Omega együttes tagja, aki barátaival október 7-én, 25 év az Omegában címmel ad koncertet a halasi református templomban. A produkció különlegessége lesz, hogy a kiskunhalasi Lorántffy Zsuzsanna kamarakórus is közreműködik majd, akikkel 2015-ban, még az Omega együttessel közösen már volt közös fellépésük ebben a templomban.

Pozsgai Ákos

Ismét Kiskunhalason lép fel Szekeres Tamás gitárművész, az Omega együttes tagja

Fotó: Pozsgai Ákos

Az októberi koncertet beharangozó városházi sajtótájékoztatón Szekeres Tamás elmondta, hogy nem Omega emlékkoncert lesz, hanem arra mintegy negyedszázadra fog emlékezni, amelyet a zenekarban eltöltött. A gitárművésze megemlékezett a kiskunhalasi Daczi Zsoltról, a Bikini fiatalon elhunyt gitárosáról is, akihez személyes barátság fűzte. Elhangzott, hogy a halasi koncerten gyermekkori barátaival áll majd színpadra, Herbály Péter ütőhangszereken játszik, Pleskó Béla pedig dobol majd.

Szekeres Tamás klasszikus- és elektromos gitárművész, tanár, Szendrey-Karper László Professzor utolsó tanítványaként diplomázott 1990-ben a Liszt Ferenc Zeneakadémián, mint klasszikus gitárművész és tanár. Hamar a korszak meghatározó alakjává vált, miközben több kontinensen számtalan nemzetközi és hazai sztárral játszott együtt. A '90-es évek elejétől 14 szólólemeze jelent meg Európában, Japánban, Észak- és Dél Amerikában, valamint ezeken a helyeken turnézott is. 

A kiskunhalasi koncert egyike lesz annak a turnénak, amely során több helyszínen is fellépnek majd, újra végig járva azokat szakrális helyeket, ahol az Omegával együtt léptek fel.

Szekeres Tamás 1994 óta, a legendás OMEGA zenekar tiszteletbeli tagjaként meghatározó szerepet töltött be az együttes életében, mint gitáros és zeneszerző. Magyarországi, valamint külföldi előadásain a gitárművész a kultikus Omega és az Omega Oratórium dalai mellett, Bach és Vivaldi műveket játszik. Ezeken a nagyjából másfélórás előadásokon 2023-ban Szekeres Tamás a szakrális helyszínek mellett változatos koncerttermekben és formációkban lép majd fel: a gitár, a dob és az ütőhangszeresek triásza adja az alapbázist, melyek helyenként kiegészülhetnek egyházi kórussal, basszusgitárral és billentyűshangszerrel, majd az ezekre ráépülő vonósnégyessel, szimfonikus kamarazenekarral. Az egyházi koncerteket a helyi kórusok közreműködésével adja elő a produkció.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában