Kecskemét

2023.09.28. 06:50

Új műfüves pályával büszkélkedhet a Katona József Gimnázium – galériával

Szerdán ünnepélyesen is felavatták a kecskeméti Katona József Gimnázium új műfüves pályáját. Az ünnepség után kezdetét vette a futsal középiskolás bajnokság.

Sebestyén Hajnalka

Az ünnepség után kezdetét vette a Futsal középiskolás bajnokság

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A baráti hangulatú esemény elején a résztvevő vendégek – köztük dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Gaál József alpolgármester, Vercz Tamás, a ScoreGoal futsal csapat ügyvezetője és Csáki Tibor, a gimnázium igazgatója – kedvükre rúgták a futball labdákat. Ezt követően Csáki Tibor igazgató elmondta: egy hosszú folyamat végéhez érnek. Öt éves álmuk válik hamarosan teljesen valóra. Tavasszal már átadhatták az új multifunkcionális sportcsarnokot, melyet az iskola egykori testnevelő tanáráról, Dunszt Ferenc „Frici bácsiról neveztek el. A kihasználtsága maximális, minden nap reggel 7-tól este 10-ig teljes kapacitással működik. Most felavathatják az új műfüves pályát. Már csak a futópálya van hátra. A nyomtáv már elkészült, bízik benne, ez is hamarosan végleges formát ölthet.  

Hozzátette: nagy öröm számukra az új műfüves pálya létrejötte. Vallja, a legjobb a szabad levegőn sportolni. Jól emlékszik rá, amikor fiatalon esőben szerettek legjobban futballozni. A műfüves pályát a tanév első napjától használják, a hivatalos felavatást koronázza meg most a középiskolások futsalbajnoksága, melyen három katonás csapat is részt vesz. 

Losonczy László, a Magyar Labdarúgó Szövetség Bács-Kiskun Megyei elnöke is üdvözölte az új pálya létrejöttét, melyet az MLSZ is nagy mértékben támogatott. Elárulta, két másik pálya is készülőben van Kecskeméten, Katonatelepen és a Műkertben. 

Vercz Tamás, a ScoreGoal futsalcsapat ügyvezetőjétől megtudtuk: a Katona József Gimnázium udvarán felépített új műfüves pálya játéktere 20x40 méteres. A teljes pálya mérete 900 négyzetméter, megfelel a futsalsportág méreteinek. A sötétben a megvilágítást négy nagy méretű kandelláber biztosítja. A pályát teljes palánkrendszer öleli körbe, így labdabiztos. A műfüves pálya kialakításának összege bruttó 130 millió forint volt, ennek 70 százalékát a MLSZ TAO pénzekből, 30 százalékát pedig az önkormányzat finanszírozta meg. A pálya a jövőben nemcsak a gimnázium diákjainak ad lehetőséget a sportolásra, az iskolaidőn kívül a külsősök előtt is nyitott a lehetőség. 

A pálya felavatását követően kezdetét vette a középiskolások futsalbajnoksága, melyen tíz csapat mérkőzik majd meg az évad során. A sorsolások már megtörténtek. Az első meccset a Katona Gimnázium egyik csapata és Nagykőrös játszotta. A kezdőrúgást Sipos László önkormányzati tanácsnok rúgta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában