Budapest-Belgrád vasútvonal

2023.09.10. 10:07

Új ideiglenes gyalogos-kerékpáros vasúti átjáró nyílik Halason – galériával

Újabb szakaszába lépett a Budapest-Belgrád vasútvonal építése a kiskunhalasi vasútállomáson, ahol gyalogos aluljáró épül a Vasút utca végén. Az eddigi gyalogos átkelőt hétfő délelőtt lezárják, a gyalogos-és kerékpár forgalom ezzel egyidőben egy újonnan épült aszfaltozott ideiglenes útra kerül át, amely körülbelül másfél évig lesz így.

Pozsgai Ákos

Kuris István László alpolgármester járta be a helyszínt

Fotó: Pozsgai Ákos

Hamarosan kezdődik a vasúti gyalogos-és kerékpáros-aluljáró építése a Vasút utca és a Szegedi út közötti átjárónál, a Barneválnál. Az építkezés idejére az eddigi átkelőt lezárják és egy másik, a vasútállomáshoz közelebb eső nyomvonalon ideiglenesen kialakított aszfaltozott útra kerül át.   

– A Szegedi út felől teljesen egyértelmű lesz majd a helyzet. Az aszfaltozott járdán kell majd elindulni és haladni, amely a vasútállomás épülete és a vasutas művelődési ház között halad el. A Vasút utca vége helyett viszont az Állomás utca felől, a vasutas művelődési háztól balra található kapun keresztül érhető majd el az új aszfaltozott járdája – közölte közösségi oldalán Kuris István László alpolgármester. Az új nyomvonal kiépítése még zajlik, annak megnyitásáról a külön közleményben tájékoztatnak majd. Hírportálunk információi szerint hétfő délelőtt a MÁV és a kivitelezést végző cég munkatársai a város vezetőivel közös bejárást tartanak a helyszínen, és ezt követően zárják majd le a régi átkelőt és nyitják meg az új ideiglenes átjárót, amely várhatóan másfél évig, a vasútépítés idejéig üzemel majd.

Kuris István László tájékoztatott arról is, hogy a város északi oldalán, a Bajza és Kéve utcai vasúti átjáró néhány héten belül elkészül és újra nyitják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában