BÁCSHOSZ

2023.09.07. 16:27

Több mint 12 tonna halat telepítenek Bács-Kiskunba

Éves tervének megfelelően haltelepítést tervez a Bács-Kiskun Vármegyei Horgászegyesületek Szövetsége (BÁCSHOSZ) a halgazdálkodási szempontok alapján kezelt vízterületeken – tájékoztatott Kovács Gergely ügyvezető elnök. A szövetség háromnyaras pontyot telepít ebben a hónapban a megye több pontján.

Horváth Péter

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Pénteken a Kiskunsági Öntöző Főcsatornán, Akasztó, Homoki Híd, Kígyós Csárda, Tass helyszíneken 2400 kiló pontyot engednek a vízbe. Szeptember 12-én a Paksi-Duna területén folytatódik a haltelepítés, Hartánál és Bölcskénél 3150 kiló, a Fűzvölgyi Öntöző Főcsatornán, Solt, Dunavecse, Dunatetétlen pontokon 2130 kiló, és a Dunavölgyi Főcsatornába, Akasztó térségében 700 kiló pontyot telepítenek.

A hónap utolsó telepítése szeptember 21-én várható. Akkor a Bajai Kamarás Dunán 700 kiló, a Duna bajai szakaszán, a Potykacsárdánál 2400 kiló, a Dunavölgyi Főcsatornába, Baja térségében pedig 700 kiló hal kerül – részletezte Kovács Gergely.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában