KVÜ

2023.09.15. 17:30

Sikeres a Kisfaludy ház előtti szökőkút próbaüzeme

Sikeres a Kisfaludy ház előtti szökőkút csütörtökön elkezdődött, felújítást követő próbaüzeme – tájékoztatta híportálunkata Kecskemét Városümeltetési Nonprofit Kft. (KVÜ).

Horváth Péter

Sikeres a Kisfaludy ház előtti szökőkút csütörtökön elkezdődött, felújítást követő próbaüzeme

Forrás: KVÜ

A szökőkút felújítására régóta vártak már a város lakói. A felújítási munkálatok bontással kezdődtek július elején, és érintették a medencetér teljes vízszigetelését, valamint és a gépészeti tér teljeskörű felújítása is elkészült. Rozsdamentes befúvó és elszívó elemeket szereltek be a KVÜ munkatársai, valamint egy nagyobb teljesítményű szűrőrendszert és egy modern vízszintszabályozót is beépítettek, mely a víztakarékos működést segíti elő.

A medencék teljesen új burkolatot kaptak, a fedőköveket pedig pótolták és a meglévőket felújították.

Forrás: Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. (KVÜ)

A rendszer teljes átmosása után a próbaüzemeltetés csütörtökön sikeresen megkezdődött, így az október közepi téliesítésig gyönyörködhetnek a kecskemétiek a megújult szökőkútban.

A KVÜ emlékeztetett arra, hogy rossz tapasztalataik vannak a rongálókkal, randalírozókkal vagy egyszerűen a gördeszkásokkal kapcsolatban. Szeretnék megóvni a szépen felújított szökőkutat, ezért szorosan együttműködnek a Kecskeméti Városrendészet munkatársaival, akik a Kecskemét Közbiztonságáért Közalapítvány tulajdonában lévő térfigyelő kamerák képeit figyelve és fokozott ellenőrzés biztosításával járulnak hozzá a biztonságos üzemeltetéshez.

Forrás: Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. (KVÜ)

A KVÜ a lakosság segítségét is kéri: aki rongálót észlel a szökőkút környékén, értesítse a Kecskeméti Városrendészetet a +36 20/621-55-99 telefonszámon.

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. a Kisfaludy szökőkúttal együtt 26 darab szökőkút, továbbá 30 darab öntözőberendezés és 35 darab ivókút és közterületi vízvételi lehetőség üzemeltetését látja el Kecskemét területén.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában