OGEX

2023.09.27. 10:39

Predátor-jelmezben fogadták Kecskeméten a gaming roadshow látogatóit – galériával, videóval

Bács-Kiskun vármegye sem maradt gaming roadshow nélkül, hiszen kedden Kecskemétre látogatott a rendezvény.

Orosz Fanni Flóra

Jelmezesek is részt vettem a gaming roadshown

Fotó: Orosz Fanni Flóra

A 2023-as OGEX az ország közepére, Kecskemétre látogatott kedden délelőtt 10 órától délután 6 óráig. A helyszínt a Neumann János Egyetem GAMF Kara adta, ahol amellett, hogy a látogatók rengeteg játékot kipróbálhattak, az OGEX Rocket League Open területi döntőjét is együtt izgulhatták végig.

A rendezvényt az egyetem aulájában tartották, ahol már a fogadóbizottság sem volt átlagos. A cosplay szerelmeseivel találkozhattunk először, akik 3D-nyomtatás segítségével készítették a jelmezeiket, amiket ráadásul saját kezűleg festettek. Olyan ismert filmes, képregényes vagy videójátékos karaktereket keltettek életre, mint a Predátor, Harley Quinn vagy a Mandalóriak. Megtudhattuk, hogy egy-egy jelmez elkészítése, akár hosszú napok folyamatos munkájába is kerülhet, hiszen a kézzel festett elemeket igyekeznek teljesen autentikusan elkészíteni.

A rendezvényre látagót különböző e-sport játékokat is kipróbálhattak, mint például a focit, de az autóverseny-szimulátor sem maradt ki a sorból. Külső szemlélőként határozottan a VR-szemüvegben játszók voltak a legszórakoztatóbbak, hiszen amíg a szemüveg viselője egy egészen másik világba csöppen, addig a külvilág csak a játékos hirtelen mozdulatait láthatja. A legkisebbek körében a távirányítású robotok irányítása volt a legnépszerűbb, de sokan játszottak egymással, vagy éppen egymás ellen a számítógépeken is.

Kutyej Dánieltől, a BARD Test fejlesztési vezetőjétől az e-sportról is többet tudhattunk meg.

– Különböző e-sporthoz szükséges kompetenciákat vettünk ki a játékokból. Például, ha egy lövöldözős játékban akar profi lenni valaki, akkor szüksége van nagyon erős szem- és kézkoordinációra, finommotorikára, gyors reakcióidőre. Ezeket fogtuk, és mint a fociban a focis kártyákat, kicsit megpróbáltuk kivenni, így tulajdonképpen az e-sportot le tudjuk fordítani mindenkinek a nyelvére, hogy ne csak azt lássák, hogy az e-sportólók csak ülnek a gép előtt. Célunk, hogy megmutassuk, hogy egy profi e-sportolónak az előbbi kompetenciákat milyen magas szinten kell birtokolnia – mesélte Dániel.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában