NAV

2023.09.15. 13:20

Péntek éjfélkor jár le a gépjárműadó második részletének befizetési határideje

Ma még befizethető a gépjárműadó második félévi részlete – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Tapodi Kálmán

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Mint sajtóközleményben írták: a gépjárműadó második részletét szeptember 15-éig kell befizetni a 410-es adónemhez tartozó, 10032000-01079160 számú, NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számlára. Banki átutaláskor a közlemény rovatba az adószámot vagy az adóazonosító jelet kell beírni, nem a rendszámot. Ha ez elmarad, akkor a NAV nem, vagy csak késedelmesen tudja a befizetett összeget a befizetőhöz kapcsolni.

Az adó rendezése idén is lehetséges a NAV-Mobil Gépjárműadó menüpontjában, amivel egyszerűen, azonosítást követően csupán néhány koppintással befizethető a gépjárműadó. A NAV Ügyfélportál (ÜPO) felületén belépéskor a felhasználó azonnal látja a NAV által nyilvántartott adatait és az adószámlája egyenlegét. Ha például valakinek gépjárműadó-tartozása van, akkor azt az adószámlája 410-es adónemének lekérdezése után azonnal rendezheti is elektronikusan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában