Kecskemét

2023.09.05. 16:56

Osztálytalálkozó: ötven éve érettségiztek a Katona József Gimnáziumban, mindenki sokra vitte

Kecskeméten, a Katona József Gimnáziumban tartották meg 50 éves osztálytalálkozóját az 1973-ban végzett öregdiákok. Egykori osztályfőnöküket, Fodor Istvánt, az ismert cukrászdinasztia tagját is körükben köszönthették.

Sebestyén Hajnalka

Tizennyolcan vettek részt az osztálytalálkozón

Fotó: Beküldött fotó

– Az ódon falak között az öregdiákok 1969-73. között tanultak. Nagyszerű csapatot alkottak – mesélte Antalicz Attila, aki egykoron szabadszállási diákként került be a jó nevű gimnáziumba.

– Kiemelkedő osztály voltunk egy kiváló osztályfőnökkel, Fodor Istvánnal, aki nagy örömünkre még velünk nosztalgiázhatott. Matematika-fizika szakosak voltunk, rengeteg versenyt megnyertünk. Valamennyien főiskolára, egyetemre mentünk, és szép karriert építettünk. Heten például együtt folytattuk tanulmányainkat a GAMF-on. A 25 főből 12-en Kecskemétről jártak be, 13-an kollégisták voltak. Akkoriban az iskola felső szintje adott helyett a kollégiumnak. Rendszeresen megszervezzük az osztálytalálkozókat, sőt a tervek szerint ezentúl évente, ha kisebb létszámban is, de összejövünk egy-egy osztálytársnál, az ország egy-egy pontján. Ugyanis, szinte már alig él valaki Kecskeméten, zömében a fővárosban laknak. Én magam Tatán – jegyezte meg Antalicz Attila.

A 25 főből 21 fiú és 4 lány volt, sajnos ma már két úr és két hölgy nem él. Róluk és az elhunyt tanárokról is megemlékeztek az öregdiákok. A találkozón 18-an vettek részt.

– Nagyszerű diákéveink voltak, én magam nagyon szerettem Kecskemétet. 

Az itt töltött gimnáziumi és főiskolás évek alatt sok mindent láttam felépülni, jókat buliztunk, öröm minden pillanatára visszaemlékezni 

– mondta végül Antalicz Attila.

A Katona József Gimnáziumban szombaton megtartott jubileumi találkozón az öregdiákokat fogadta Csáki Tibor igazgató, aki mindenki részére személyre szóló oklevelet készíttetett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában