Rendezvény

2023.09.22. 18:00

Nyitott Piacok Napját tartották Kecskeméten – galériával, videóval

Pénteken tartották Kecskeméten a Nyitott Piacok Napja rendezvényt. A délelőtt folyamán érdekes előadásokkal és még kóstolóval is várták az érdeklődőket a Kecskeméti Piac piaccsarnokához kapcsolódó szabadtér hátsó részén. Az eseményre iskolás és óvodás csoportok is érkeztek.

Lizik-Varga Katalin

A délelőtt folyamán érdekes előadásokkal és még kóstolóval is várták az érdeklődőket

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Gyógynövény- és gombaszakértő előadásával kezdődött Kecskeméten a Nyitott Piacok Napja. Horváth Lászlóné Kovács Terézia Zöld gondolatok a piacon című bemutatóján diafilmek segítségével népszerűsítette a csomagolásmentes vásárlást és nagy hangsúlyt fektetett a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára is. Előadásában rámutatott az egészségtudatos táplálkozás előnyeire a mindennapi életben, valamint felhívta a figyelmet a környezetvédelemre, a biogazdálkodásra és az ételpazarlásra is.  

Miklós Bernadett szarvasgombász pedig nagyon izgalmas bemutatóval készült a közönségnek. Megmutatta, hogy állandó segítőtársa, a kutyája, Citrom hogyan keresi és szagolja ki a szarvasgombát. Természetesen a szarvasgombával kapcsolatos ismereteiről is beszélt az érdeklődőknek. A nagyon hasznos és informális előadás után pedig a szerencsés hallgatóság meg is kóstolhatta a prezentáció témáját, a szarvasgombát.  

A legkisebbek számára Égerth Magdolna bábjátékot tartott Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack címmel. A rendezvényre több iskolás és óvodás csoport is érkezett. Az apróságok megismerkedhettek a piac mindennapjaival, a társadalomban betöltött szerepével, termelőivel és azok termékeivel. 

A Nyitott Piacok Napja esemény egész időtartama alatt termelői kóstolókkal, kézműves-bemutatókkal, almavásárral, szelfisarokkal várták az érdeklődőket. A piac egyik kiváló méhésze, Horváth Edit pavilonjánál pedig mézkülönlegességeket kóstolhattak és vásárolhattak a látogatók. A kiállított kaptárnak köszönhetően rövid időre a méhek életébe is bepillanthattak az érdeklődők. 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában