Környezetvédelem

2023.09.08. 12:23

Megkezdődött a harc az illegális hulladéklerakás ellen Kecskeméten

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. és a Kik-For Ingatlankezelő és Forgalmazó Kft. közös erővel új kezdeményezést indított a környezetünk érdekében.

Orosz Fanni Flóra

Forrás: shutterstock.com /illusztráció

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. és a Kik-For Ingatlankezelő és Forgalmazó Kft. mellett a kezdeményezésben a Kecskeméti Városrendészet és a DTkH - MOHU is részt vesznek. Hiszik, hogy az összefogás komoly változásokat eredményezhet és az együttes munka meghozza a gyümölcsét, vagyis egy olyan környezetet, amire mindenki képes vigyázni, de legalább megtanulni nem rongálni azt. Az összefogásban az illegális hulladéklerakás elleni küzdelem a fő célkitűzés, hiszen Kecskeméten sajnos mindennapos probléma, hogy nem csak a lomtalanítási időszak alatt dobják ki a város lakói a már felesleges tulajdonukat, hanem bármikor és bárhova.

Lakossági észrevételek nyomán a a KIK-FOR Ingatlankezelő és Forgalmazó Kft. munkatársai felmérték a szervezet kezelésében lévő ingatlan környezetét, a tapasztaltakról pedig egyeztettek a Kecskeméti Városrendészettel, és a DTkH-val, akik extra rövid határidőn belül biztosította a megrongált, törött konténerek cseréjét. Ezenkívül a  Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. segített megszüntetni a hulladéklerakás potenciális relytekhelyét, vagyis az elburjánzott növényzetet. A Kecskeméti Városrendészet közterület-felügyelői azon kívül, hogy a térfigyelő kamerák felvételein figyelték az illegális hulladéklerakás vonatkozásában fertőzött területeket, figyelmeztető táblákat is helyeztek ki Kecskemét különböző pontjain az illegális hulladékelhelyezés megakadályozása érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában