Lendületben a Széchenyivárosért Egyesület

2023.09.12. 17:53

Lakossági összefogás a Széchenyivárosban: parkot takarítottak és együtt piknikeztek a lakók – galériával

A széchenyivárosi lakosok családias hangulatú városrészi pikniket rendeztek, melyet megelőzően – hogy szép és rendezett környezetben ünnepelhessenek – rendbe tették a Stádium utca és a Nyíri utca által körülölelt parkot. A programot a lakóközösség kezdeményezte, melynek előkészítését és lebonyolítását többek között a Lendületben a Széchenyivárosért Egyesület és a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola is segítette.

Lizik-Varga Katalin

Megtisztították a teret

Fotó: Szamler Roland

Gál Zsombor, a Lendületben a Széchenyivárosért Egyesület elnöke elmondta, hogy nagyon jó hangulatban telt mind a takarítás, mind a piknik, és sok környékbeli lakó jött el a rendezvényre. Mint mondta, az egyik lakó zenélt is, a többiek pedig süteményeket, finomságokat hoztak magukkal az ünnepségre. Hangsúlyozta: az egyesület egyik fő feladata, hogy felkarolja a lakók kezdeményezéseit és segítse azokat, amennyire csak tudja.  

Az elnök elmondása szerint nagyrészt szépkorúak vállaltak szerepet a tereprendezésben és vettek részt az azt követő rendezvényen is, ezért nagyon jól jött a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola tanulóinak a segítsége. 

Az intézmény egyébként ebben a tanévben is aktív szerepet vállal a Zöld Pötty Tanoda elnevezésű programban. Ennek során lehetőségük nyílik csatlakozni környezet- és állatvédelmi foglalkozásokhoz, az időseket támogató önkéntes munkához, valamint részt vehetnek az eseménysorozathoz kapcsolódó városi rendezvényeken, kirándulásokon. Együttműködésük első eseménye volt idén, amikor a széchenyivárosi lakóközösség munkáját segítették. 

Az idősebb korosztályt képviselő lakók hálásak voltak a segítségnyújtásért, ugyanis a fiatalok munkája nagy segítséget jelentett az aznapi zenés délután sikeres lebonyolításához. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában