Természetjárók

2023.09.26. 17:20

Jelzett túraútvonalon lehet gyalogolni Kiskunhalas és Kunfehértó között

A két település között 30 év után újból jelzett túraútvonalon gyalogolhatnak majd a természetkedvelők – tudatta a kiskunhalasi székhelyű Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület.

Pozsgai Ákos

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A túra a kunfehértói strand 2. számú bejáratától indul és az üdülőfalun keresztül nyugati irányból vezet Kiskunhalasra. A könnyű gyalogtúra útvonala a régi tómedren és elhagyott homokos pusztákon át halad, majd Kiskunhalason Kertvároson keresztül érkezik a városközpontba. Az egyesület közlése szerint hosszú egyeztetések és tervezések után, a nyár folyamán festette fel a 11,5 kilométer hosszú ZÖLD SÁV útvonalat, ami a halasi vasútállomástól egészen a kunfehértói Tófürdőig vezet. A lelkes csapat tovább folytatja a munkát, hamarosan újabb szakasz kap zöld jelzést egészen Harkakötönyig. A Pirtó–Kiskunhalas–Balotaszállás útvonal pedig sárga jelzést fog kapni – tájékoztatott Greguss Viktor egyesületi elnök.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában