Megmérettetés

2023.09.06. 10:50

Ízletes lecsók rotyogtak a dunavecsei főzőversenyen – galériával

Harmadik alkalommal rendeztek lecsófőző versenyt Dunavecsén a helyi Vikár Béla Művelődési Ház szervezésében. Az idei megmérettetésnek a Duna-parti Bagóvár adott helyet. A profi és amatőr szakácsok szombaton 12 órakor állhattak a főzőedényeik elé, hogy számot adjanak tudományukról.

Gulyás Sándor

Szomik és Társai csapat főzte a legfinomabb lecsót

Fotó: Pék Péter

A kedvező időjárás nagyban hozzájárult a rendezvény zavartalan lebonyolításához, mivel ezer ágra sütött a nap. Ezúttal tizenkét csapat döntött úgy, hogy „belecsap a lecsóba”. A zenei aláfestést Bálint Imre és ifj. Bálint Imre együttese a Valent Band szolgáltatta. Amíg a bográcsban rotyogott az étel, a szakácsok és vendégeik játékos vetélkedőkön adhattak számot ügyességükről. A dunavecsei Egészségfejlesztési Iroda munkatársainak aktív segítségével, egy óra szórakozásban volt része annak, aki játszott és annak is, aki csak követte az eseményeket. Nem csak ebben vette ki részét az EFI, hanem egyéni egészségügyi kockázatfelmérést tartottak, vérnyomást mértek, illetve aktuális egészségügyi programokról adtak tájékoztatást az érdeklődők számára.
A játék helyezést elérő csapatainak jutalma egy-egy láda dinnye volt. 

Ez idő alatt a szakácsok sem tétlenkedtek. Az elkészült lecsókat három tagú zsűri bírálta Koch Mihály vezetésével, segítői Czupp Alíz és ifj. Bálint Imre voltak. A szakemberek egybehangzó véleménye szerint idén is kiváló minőségű lecsók készültek. Dunavecse legízletesebb lecsóját idén a Szomik és Társai csapat főzte, megelőzve a Le-Cso-Ra-Tör és a Hivatali csapat gárdáját. Különdíjban részesült az Ízlecsapó csapat. A helyezettek oklevelet, és kisebb ajándékot kaptak. Roszik Tamás helyi termelő jóvoltából valamennyi induló egy-egy dinnyével gazdagodott.

Az eredményhirdetés izgalmai után a helyi Levendula néptánccsoport, majd Boros Mária szórakoztatta a közönséget. A gyermekeket ugrálóvár, arcfestés, csillám tetoválás, a kisebbeket játéksarok várta. A napot a Valent Band, és a hozzá csatlakozó Török János harmonikás műsora zárta. A nagy sikerre való tekinettel a szervezők ígéretett tettek arra, hogy a jövő évben is „belecsapnak a lecsóba”. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában