Zöld Misszió

2023.09.25. 18:27

Ismét ruhacserebere lesz Kecskeméten

A Zöld Misszió Csomagolásmentes Bolt kezdeményezése nagy sikernek örvend.

Orosz Fanni Flóra

Felvételünk a júliusi ruhavásáron készült

Fotó: Orosz Fanni Flóra / archív-felvétel

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a RuhaCsereBere elnevezésű szabadtéri vásárt, ami ősszel egy különkiadással egészül ki, hiszen a Népi Iparművészeti Gyűjteménnyel közösen készülnek két helyszínen színes programokkal, amikkel nemcsak a fenntarthatósághoz, hanem a hagyományőrzéshez és a kézműves alkotásokhoz is visszakapcsolódunk.

A Zöld Misszió RuhaCsereBere abból a célból jött létre, hogy lehetőség legyen a már megunt, de jó állapotban lévő ruhadarabokat, cipőket, táskákat, egyéb kiegészítőket fenntartható módon árusítani, hiszen másnak kincset érhetnek. Mellettük a Népi Iparművészeti Gyűjtemény azokat a kézműves alkotókat szeretné megszólítani, akik termékeik jellegével, az elkészítésbe fektetett energiájukkal és mesterségbeli tudásukkal folyamatot képeznek a hagyományos népi kultúra tárgyi világa és napjaink igényei között.

A rendezvényeket szeptember 30-án 10:00-tól két helyszínen tartják majd: a Füzes utca és a Vágó utca közötti füves téren, illetve a Népi Iparművészeti Gyűjtemény udvarában. Az esemény ingyenes, de az árusításhoz előzetes regisztráció szükséges.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában