Hagyomány

2023.09.05. 20:14

Ismét megteszik az utat a zarándokok a soltszentimrei Csonka-toronyhoz

Az idén is megrendezik a Szent Imre-zarándoklatot a soltszentimrei Csonka-toronyhoz. Szent-István király fiának feltételezett utolsó földi útját járják végig szombaton a zarándokok.

Barta Zsolt

A zarándok út végén a Csonka-torony templomi részében Szaniszló Tibor plébános celebrált szent misét

Fotó: Barta Zsolt

Mint ismert, a 33 kilométeres zarándokutat hagyományteremtő szándékkal indították el 2012-ben. − A zarándoklatunkat felajánljuk fiataljainkért, valamint a magyarság összefogásáért, tisztulásáért, felemelkedéséért, értékeinek felismeréséért és hitben való megerősödéséért − mindezt Oláh István szervező írja a honlapjukon. 

A program a következő: gyülekezés 4:45-kor Soltvadkert-Selymesen a Selymes utca végén (53-as számú úton Soltvadkert felől érkezve, a vasutat elhagyva az első köves utca jobbra). A korai időpont miatt ajánlott lámpát vinnie magával mindenkinek. Soltszentimrére a Csonka-toronyhoz várhatóan 16:30 óra körül érkeznek meg a zarándokok. A Szent Imre halálának időpontját mutató fényjelenség megtekintése után megemlékezéssel, majd szentmisével zárul a zarándoklat. Jelentkezni az [email protected] e-mail címen, valamint a +36 20 346 5553 telefonszámon lehet.

 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában